Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpski igrač je završio posao za manje od dva sata tenisa, pa podelio prve utiske.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Novak Đoković savladao je Jošihita Nišioku sa 6:3, 6:1, 6:0 i ubedljivo je izborio plasman u drugu rundu gde ga čeka bolji iz duela Aleksa Molčana i Federika Korije.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon susreta je odlučio da se navijačima obrati na francuskom, pošto je Mats Vilander konstatovao da izgleda kao da ima 25 godina, iako je napunio deset više od toga.

„Dobro veče svima, kao što si rekao osećam se mlađe. Veoma sam srećan što sam na Rolan Garosu. Jedan je od najboljih turnira svetu i veoma je važno za mene da igram i za ostale igrače. Radostan sam, inspirisan  sam i motivisan da igram. I nadam se da ste se zabavili u kvalitetu tenisa“, poručio je Đoković. Objasnio je i koliko jezika govori.

„Možda četiri ili pet, ali zahvalan sam tenisu na prilici da putujem i da napredujem u učenju jezika“, dodao je srpski as.

Na pitanje Vilandera o fleksibilnosti, podsetio je šta ga čini ovako dugovečnim da i sa 35 godina može da igra na vrhunskom nivou.

„Mislim da vreme koje sam posvetio istezanju tokom karijere je veoma bitno jer želim da ostanem fleksibilan i čini moju pripremu boljom. Veoma je važno raditi to svaki dan. Daje mi samopouzdanje da igram“.

Poručio je da je jedna od najznačajnijih stvari koje je u međuvremenu stekao iskustvo i da ne voli da gleda unazad.

„Iskustvo možda. Ne volim da pored sebe sa onim… Kako se ono kaže, pre 10 godina“, rekao je Đoković, a onda pokušavao da se seti reči. Ispravio se i dobio je ovacije.

„Našao sam reč, ne volim poređenja, ali je to jedan razlog više što sam srećan i sve što radim, imam privilegiju da nastavim da igram na ovom nivou i volim tenis svim svojim telom, to je najvažnije“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Trening Đokovića i Kecmanovića u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar