Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković srušio je Lorenca Musetija sa 7:5, 6:7 (7), 2:6, 6:3, 6:0 u najkasnije završenom meču Rolan Garosa u istoriji i tako izborio plasman u osminu finala.

Đoković je tako došao do 369. pobede na grend slemovima i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom, ali će već u ponedeljak, ako pobedi Fransiska Serundola stići do broja 370 što će biti najveći broj do kojeg je neki igrač stigao računajući i žensku i mušku konkurenciju.

PROČITAJTE JOŠ

Citirao je posle Kobija Brajanta i čuvenu repliku da posao nije završen i da je veliki posao pred njim

„Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Brajant – posao gotov? Posao nije gotov.“

Objasnio je i kako je prevazišao sve probleme.

„Bio sam u velikoj nevolji, učinio je da se osećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim – sve je vraćao, pravio vinere s obe strane. Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajni. Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želeo da ispustim momentum. Čujem da je ovo najkasniji finiš u istoriji Rolan Garosa, rekao sam Lorencu da je bio neverovatan i da može da bude ponosan na svoju partiju. Gorka pilula za njega, ali ovo je najbolji tenis koji sam ga video da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi ovako“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar