Novak Đoković
Foto: Eurosport Screenshot

Novak Đoković se plasirao se u treće kolo US Opena nakon što mu je Laslo Đere predao zbog povrede pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 za drugog tenisera planete.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Najpre se osvrnuo na tu povredu Đerea.

„Nije to ono što želim, ono što publika želi… Predaja. Očigledno je imao povredu, to se dešava. To ga je držalo van turnira neko vreme. Pogotovo u ovim uslovima nije lako. Trebalo je da dobije drugi set. Da li je to stavilo veći teret na njega. Velika borba preko dva sata, morao sam da jurim i serviram kao ti Nik, ali nisam uspeo, već sam morao da se oslonim na igru sa osnovne linije“, počeo je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je kako pronalazi motivaciju i nakon 24 osvojene grend slem titule.

„Uzbuđen sam, trudim se da pronađem igru. Ne može da bude veće od ovoga, atmosfera je neverovatna. Privilegija je igrati u mojim godinama, guram lestvicu dalje, videću koliko mogu još.“

Zabrinula je činjenica da Novak tvrdi da još uvek ne uspeva da pronađe igru. Ipak, uprkos tome što ne igra na nivou na kom očekuje od sebe do sada nije izgubio ni set na US Openu.

Pričao je i o tome kako će se oporaviti.

„Kako se oporavljam? Pijem smuti Nik Kirjos. Šetnja po Central parku, pola dana sam u oporavku, sa momcima i timom. Trudim se da držim telo u dobro stanju jer nemam više 21 godinu. Posvećujem se procesu oporavka. Moraću mnogo bolje da serviram, biće sve teže i teže. Popirin je sjajan, igra odlično poslednjih nedelja, biće teško“, završio je srpski as.

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar