Novak Đoković protiv Runea Foto: EPA-EFE/TIM IRELAND

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, savladao Holgera Runea, inače 15. tenisera sveta.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

U narednoj rundi Đoković će za rivala imati Aleksa de Minora.

Ovo će biti Novakovo 60. grend slem četvrtfinale, odnosno 15. na Vimbldonu, gde brani finale od prošle godine.

Meč sa Runeom trajao je dva sata i pet minuta, a Novak je slavio brže i lakše nego što se očekivalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobio je Srbin prvih 12 poena, odnosno tri gema na otvaranju meča, pa se već tu moglo naslutiti u kojem je smeru sve krenulo.

Rune se malo stabilizovao, ali samo u svojim servis gemovima, dok u Novakovim nije uspevao da zapreti.

Propustio je Đoković jednu brejk loptu u šestom gemu, ali ga to nije poremetilo, pa je mirno priveo set kraju.

Početkom drugog seta Danac je uspostavio dobar ritam, delovao je sigurnije i samouverenije, a Novak je uprkos bolovima u stomaku uspevao da održi priključak i nije dozvolio ni brejk loptu.

Foto: Nova.rs

Usred drugog seta Đoković je morao da otrči u toalet, ali se brzo vratio i delovalo je kao da mu je to mnogo pomoglo.

Sedmi gem u drugom delu igre bio je ključan. Na 15:0 Novak je izvukao nemoguće, a Rune je požurio za 15:15. As je doneo Dancu prednost, ali je Novak nakon njegove greške kasnije stigao do 40:40. Rune je izgubio razmenu, pa je Đoković imao brejk loptu, prvu u drugom setu. Činilo se da je Rune upisao as, ali je Novakov čelendž bio dobar. Međutim, Holger je iznenadio rivala drugim servisom, pa je došao do vinera iz forhenda za đus. Najdužu razmenu do tada u meču dobio je srpski teniser, a onda je Rune pogrešio za brejk.

Lako je Srbin potvrdio brejk, a onda je u narednom gemu propustio čak šest brejk, odnosno set lopti. Rune se nije dao, u tim bitnim trenucima pronalazi je prave udarce, pa je smanjo na 5:4. Imao je Novak poteškoća i u svom servis gemu, suočio se sa brejk loptom, ali nju Rune nije iskoristio, jer je Đoković upisao viner. Perfektne bekhende je pogađao Srbin za novu set loptu, a Rune je pogrešio za kraj drugog dela igre.

Novak Đoković protiv Runea Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Na startu trećeg seta odmah smo videli brejk, a Novak je nastavio da „melje“ rivala i održava prednost bez većih problema. Rune nijednom nije ozbiljno zapretio u gemovima kada je Đoković servirao, dok je Danac pretrpeo još jedan brejk, nakon kog je bilo 5:2.

Novak je uzeo još četiri vezana poena i završio posao u osmini finala.

Novaka su tokom celog meča pokušavali da iznerviraju navijači, sa povicima „Ruuuuune“ i „buuuu“, ali je to Đoković iskoristio kao dodatnu snagu i pokazao ko je glavni.

Takođe, u jednom trenutku neko je sa tribina povikao i „Vamos Rafa“, ali tek to nije poremetilo srpskog tenisera.

Novak Đoković protiv Runea Foto: EPA-EFE/TIM IRELAND

ĐOKOVIĆ - RUNE 6:3, 6:4, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar