Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Novak Đoković je srušio Fransiska Serundola sa 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 i obezbedio plasman u novo četvrtfinale Rolan Garosa, a način na koji je to uradio bio je posebno spektakularan. Morao je to da uradi na teži način, što je i sam pojasnio.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Novak je stao pred mikrofon i Matsa Vilandera, a onda naprasno odlučio da se ogluši o pitanje Šveđanina na engleskom.

Ubrzo se prebacio na francuski i to je dovelo do eksplozije na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

„Imao sam isto pitanje od Koreče. Još jednom ću pričati na francuskom, jer ste to zaslužili. Danas još jednom veliko, veliko hvala. Kao na prethodnom meču, pobeda je vaša. Vaša je pobeda, zato što sam na prošlom meču isto gubio od Musetija sa 1:2, bilo je 2:2 u četvrtom setu, energije su se promenile, dali ste mi energiju i večeras. Hvala, šta mogu da kažem. Ovo je možda bio meč gde sam mogao da izgubim, bio sam na par poena, čestitke Serundolu na tome kako je igrao. Naterao me je da bude teško. Kako sam našao put do pobede, ne znam. Jedino objašnjenje ste – vi“, rekao je Đoković i usledila je bučna podrška navijača koji su bili oduševljeni onim što su gledali.

Đoković je podigao više puta publiku na noge i tražio je od nje energiju i dobio je. Retko kada se dešavalo da u Parizu ima ovakvu podršku, ali u njegovim veteranskim godinama sa ovakvim nivoom tenisa niko ne ostaje ravnodušan.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare