Novak Đoković i Flavija Peneta
Foto: EDV / Splash / Profimedia

Sati su nas delili od početka Vimbldona kada je Flavija Peneta, bivša šampionka US Opena, odlučila da komentariše muški žreb.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Ona je imala priliku da gleda treninge Novaka Đokovića pred početka Vimbldona (1. do 14. jul) i tom prilikom je primetila jednu stvar.

PROČITAJTE JOŠ

„Forhend mu ne funkcioniše kako treba“, poručila je Peneta za „Tuto sport“.

Ona je istakla da je polovina žreba u kojoj se nalazi Novak lakša od one u kojoj su smešteni Karlos Alkaraz i Janik Siner.

„Sinerov žreb je teži od Đokovićevog, ali prvo treba da vidimo kako će Novak igrati. Iz iskustva znam da nikada nije dobro previše žuriti. Ali Đoković sada voli da rizikuje, to ga motiviše. Da nije toga, bilo bi mu teže da nađe želju da nastavi“, poručila je Peneta.

Peneta na Vimbldonu nikada nije stigla dalje od osmine finala, ali i dalje voli da se ovde takmiči.

„Vimbldon je tradicija, to je jedino takmičenje koje nikada nije ništa promenilo. Naravno, popravljaju stadion, dodali su krov, ali su uvek dosledni. Nema kompromisa sa njihovim pravilima. Ako obučeš nešto što nije belo, odmah te šalju u svlačionicu. Veoma su opsesivni u organizaciji“, poručila je Peneta.

Pojasnila je šta je oduševljava kod Sinera.

„Sinerovi protivnici znaju da moraju da pruže 110 odsto. Janik pravi odlične izbore na terenu i kada ima loš dan. Ne verujem da je ikada izašao na meč potcenivši protivnika.“

Zatim se osvrnula i na branioca titule Alkraza.

„On možda ima još više rešenja u igri, ali se češće zbuni. Na kraju krajeva, oni su još uvek mladi momci. Njihov rivalitet bi mogao da traje narednih deset godina. Kako je Siner krenuo, sve više ljudi veruje u njega.“

Fonjini je dva dana mlađi od Đokovića, ali se nalazi na 94. mestu liste pre svega zbog čestih povreda.

„Sve se češće povređuje zbog godina. Podržavam ga ali ću u jednom trenutku morati da mu kažem da je dosta. Već je spremio plan posle tenisa, između golfa i još nekih sportova. Ima sjajan osećaj za talente koji imaju 15-16 godina. Tokom pandemije je osnovao agenciju i odmah prepozao Arnaldija i Kobolija“, završila je Peneta.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare