Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

Patrik Muratoglu, jedan od najpoznatijih teniskih trenera sveta, otkrio je šta je dodatno raspalilo Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama.

Srpski teniser je osvojio zlatnu medalju i tako kompletirao sve teniske trofeje, a do tada je imao dosta problematičnu sezonu. Problematičnu jer je posle 18 godina prvi put stigao do avgusta bez osvojenog trofeja i sa samo jednim finalom.

PROČITAJTE JOŠ

Muratoglu ima objašnjenje i za ovo.

„Mislim da je Novak Đoković stvarno imao problema sa motivacijom do Olimpijskih igara. Svi su mislili da je kraj za Rafu i Novak je to osećao. Sigurno je to uticalo na njegovu motivaciju. Ali nakon toga, Rafa se vratio na šljaku, njegov nivo je bio dobar i mislim da je to dalo dodatnu motivaciju Đokoviću“, rekao je Muratoglu.

Foto: Oscar J Barroso / Zuma Press / Profimedia

Pojasnio je da je to Novak doživeo lično i da su tri igrača najzaslužnija za njegov nastup sa druge planete.

„Siner je počeo da igra odlično, Alkaraz opet, mislim da je to pogodilo njegov ego i on se vratio veoma snažno i konačno osvojio titulu koju je jurio tokom cele karijere, a to je zlatna medalja na OI kako bi kompletirao svoju kolekciju trofeja.“

On je nekoliko puta isticao do sada da je Đokovićev fudbalski pandan Kristijano Ronaldo, upravo zbog tog stalnog usavršavanja.

„Razgovarao sam sa svojim prijateljem i rekli smo da je Federer Mesi, a Đoković Ronaldo. Zašto? Zato što je Federer čist ludi talenat i on samo treba da oseti šta radi. Đoković je super vredan radnik koji obraća pažnju na svaki detalj.“

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare