Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je započeo 425. sedmicu na vrhu sveta, ali teško da će ga to previše utešiti u ovom momentu nakon šokantne eliminacije u trećem kolu mastersa u Rimu od Alehandra Tabila sa 6:2, 6:3.

Najbolji teniser planete zna do kada će moći da nosi to zvanje jer će do 10. juna biti sigurno prvi. Ipak, ono što bude uradio 9. juna će odlučiti da li će ostati na vrhu ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je porazom od Čileanca sada na 9.860 bodova (izgubio je 130 bodova koji će biti oduzeti i zvanično kada se okonča masters), a Janik Siner je stao na 8.770. To znači da je razlika samo 1.090 bodova i tu na scenu stupa matematika.

Srbin sada zna da mora da dođe do finala Rolan Garosa (26. maj – 9. jun) kako bi sebi uopšte dao šansu da ostane na prvom mestu, a finale će mu biti dovoljno samo u slučaju da se Italijan ne domogne četvrtfinala, trenutno se žali na povredu kuka.

Đoković će gotovo izvesno morati da osvoji titulu da bi ostao na prvom mestu ATP liste sa tim što u finalu ne sme da mu bude rival upravo Italijan.

Sve ovo je učinilo ovaj Rolan Garos važnijim nego ikada pre.

Na trećem mestu je Karlos Alkaraz sa 7.300 bodova, a Danil Medvedev je četvrti sa 7.195 bodova (garantovano mu je sada 6.245), ali kako brani titulu mogao bi da izgubi bodove. Na petoj poziciji je Aleksander Zverev sa 5.445 bodova i bodovni saldo bi mogao da poveća do 6.345.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Alehandro Tabilo 6-2 6-3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare