Novak i Jelena Đoković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Novak Đoković je godinama unazad najveća sportska zvezda Srbije, ove godine je bio i najpoznatije lice Olimpijskih igara u Tokiju, a jedan je od sportista čiji se svaki korak pomno prati. Upravo zbog toga mnogi željni senzacionalizma žele da mu "napakuju" ljubavne afere.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku kada je Novak na terenu nedodirljiv, kao po pravilu počinje da se šuška da ima tajnu vezu, aferu, ljubavnicu… Kako god da se oslovljava ono što se dešava „iza kulisa“ gotovo bez greška je sa ciljem da se poljulja najbolji na svetu.

Bilo da to urade domaći ili strani mediji gotovo je neverovatno da ovakva hajka ne prestaje. Kada nema zajedničkih fotografija onda se pojavljuju glasine da nešto „ne štima“, upravo od onih koji će prvi pisati romantične scene sa mora kada se pojave fotografije njih dvoje na plaži.

Šta god da se dešava nepotrebno je objavljivati senzacije bez dokaza, a uz provokativne naslove poput „Šta će Jelena reći“…

I kroz više od 15 godina izdešavale su se brojne situacije, koje su mogle (ili jesu) da stvore svađu u kući Đokovića.

Nakon toliko ćutanja odlučila je u sredu da reaguje i Jelena na natpise da Novak ima „strasnu vezu“ s Marijom Karan.

„Ako ne demantuješ laž – jer nemaš odgovor na glupost i prosto, ne baviš se time – za novinare se to računa kao zeleno svetlo da te provlače po novinama i od tebe prave dvorsku ludu“, bilo je prvo što je poručila.

A onda navodi i kako izgleda obrazac ponašanja u ovakvim situacijama.

„Posle 15 godina pisanja o aferama sa svakom devojkom iz našeg zajedničkog društva, sada nas toliko dobro znaju kao par da znaju čak i kada sam ljubomorna bez reči i dela (jer navodno to se ne vidi, ali oni znaju ili imaju vrlo ‘pouzdane izvore’), a naravno, kada ne demantuješ glupost, ona automatski postane koristan mamac za buduće objave o sada već bivšim ljubavima… Jer tako se poštuje lik i delo jednog mladog, uspešnog sportiste iz naše zemlje. Omaklo mu se da se sa mnom zaglavio sve ove godine, mnogo više klikova donose afere“, poentirala je Jelena u svojim objavama.

Foto:Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia

Da li je zaista Novak zaslužio ovakav tretman? Svakako da ne. Da li je njegova porodica zaslužila? Ne.

Kraja nema, kao da neko želi da pronađe barem jednu mrlju u liku i delu Đokovića. Svakako da nije bezgrešan, ali teško da bi tako razorio porodicu. Uvek u tim naklapanjima i nedostaju dokazi.

Jedna od najpoznatijih afera bila je sa Natalijom Šćekić, koja je dočekala svojih pet minuta da se za nju čuje. Ona je u intervjuu za „Svet“ navodno „objasnila“ šta se zapravo desilo.

„Nazvao me čovek, on je iz Beograda i znam ga, mislila sam da je ozbiljan menadžer. Kad je zakazao sastanak, pomislila sam da me traži za ozbiljan posao, za preuzimanje oglasa ili za fotografisanje. Kad je razgovor započeo, kad mi je rekao plan, isprva sam pomislila da je to skrivena kamera, počela sam da se smejem. Činilo mi se kao šala, ali zapravo nije bila. Zaista su pripremali pakleni plan. Rečeno mi je da Novaka odvedem negde na intimno mesto i da sve to snimim“, tvrdila je Natalija.

Tvrdi da je samo odmahnula rukom i otišla jer „Novak to nije zaslužio“.

„Ponuda je bila od 50 do 60 hiljada evra i putovanje iz snova po mom izboru. Sve mi je to bilo uvredljivo. Nisam takva devojka, nisam sponzoruša ili prostitutka. Došlo mi je da ga polijem vodom, ali sam samo pokupila stvari i otišla. Mogu samo da zamislim šta bi se dogodilo da je takav snimak objavljen u javnosti. Nastao bi totalni haos. Đoković ne zaslužuje takve stvari i to nije fer prema njemu“, rekla je tada.

Da sve bude utoliko gore ovu „vest“ su preneli mnogi svetski mediji puput „Njujork posta“, španskih „Marke“ i „Asa“, portugalskog „Rekorda“, pa i britanski listovi „San“, „Dejli star“, italijanski „Tutosport“. Sve ovo kao da su jedva dočekali.

Bilo je i slučajeva kada su ovi mediji na sva zvona objavili kraj Novakog braka sa Jelenom. To se desilo tokom njegove navodne afere sa indijskom glumicom Dipikom Padukone.

Navodno su uslikani zajedno nekoliko puta, pa ga je ona čak i bodrila sa tribina. Dugo se pričalo o tome kako je opisala Novaka.

„Novak me je očarao na pravi pogled. Znam da je on sada zauzet čovek, ima i drugo dete, ali vreme provedeno sa njim nikada neću zaboraviti. Bio je šarmantan, ljubazan i izuzetno duhovit. Kada to spojite sa samopouzdanjem čoveka koji je najbolji na svetu u onom čime se bavi, jasno vam je zašto nijedna žena ne može da mu odoli. Nikada nisam srela nikog ko mu je sličan. Nole će zato zauvek ostati moja najveća ljubav“, iskreno je poručila.

Jedna dobra stvar iz ovog slučaja je da je Novakova slava u Indiji prosto eksplodirala i sada je to njegova velika baza navijača.

Povezivali su mediji Novaka i sa Adrijanom Limom, brazilskim supermodelom, kada je nekoliko puta gledala meč iz njegove lože. Šuškalo se da između njih dvoje ima i nešto više od prijateljstva, a mnogi su mislili da će Lima ponovo postati srpska snajka (bila u braku sa Marko Jarićem, srpskim košarkašem).

Kada je Novak postavio emotikon srca na jednu fotografiju Adrijane sa decom Valentinom i Sijenom svetski mediji su već pisali da je to kraj.

Izlišno je spominjati da je i ovog puta ljubav Novaka i Jelene pobedila.

Britanski mediji su orkestrirali još jednom izmišljenom aferom kada su tvrdili da je Loren von der Pol, poznata kuvarica, „smotala“ Novaka. Ona ga je upoznala 2012. godine kada mu je davala savete o ishrani, a jedna njihova fotografija je bio dovoljan povod da krenu glasine.

Ipak, ubrzo je sama morala da reaguje i za engleski „San“ demantuje sve nakon što je objavila nekoliko zajedničkih fotografija na kojima su zagrljeni.

„Novak je veoma kul tip, veoma zgodan muškarac. Samo samo mu pomogla sa ishranom i želela sam da uspe jer je zaista kul. On je prijatelj i ja nisam takav tip osobe“, rekla je ona jednom prilikom.

Tada je i Džon Mekinro tvrdio da Novak ima probleme sa porodicom, ali je još jednom pogrešio.

Tu je i slučaj sa Lolom Astanovom jer su mnogi želeli da čuvena klavijaturistkinja postane srpska snajka. Lola je oduševila sve izvođenjem na „Adrija turu“ tokom 2020. godine, a čak je i Novaku pokazivala poneki štos. Ipak, uvek je tvrdila da su samo prijatelji, iako je o njemu imala samo reči hvale.

Lola je otkrila da je Novaka upoznala preko Instagrama, a kasnije su imali i susret u SAD. Sebe smatra stručnjakom za tenis, a pohvalno je govorila i o Jeleni i Dijani Đoković.

Ne treba zaboraviti i priče iz Novakog komšiluka sa Banjice kada su želeli da Srbin oženi Anu Ivanović.

I kao šlag na tortu, kao po pravilu se iz fioke sa vremena na vreme izvuče ime Lidije Popović. Ova dama je postala disk džokej (DJ) pod imenom „Lejdi Li“, a navodno samo u Aziji od jednog nastupa uzima i do 30.000 evra. Često je zovu i srpska „Džej Lo“, a postala je poznata jer je ona bila prva mladačka ljubav Novaka pre nego što je upoznao i kasnije 2014. godine i oženio Jelenu.

„Nole je za vreme naše veze uvek bio pažljiv i nasmejan, ali to je bilo kada nije imao obaveze kao što ima danas. Sada nosi veliki teret na leđima kao slavni muškarac u svetu sporta. Naravno da Nole nije papučar… Novak je društven i džentlmenski nastrojen dečko, takvog ga se bar ja sećam“, rekla je jednom prilikom Lidija.

Zbog svih ovih stvari su rezultati Novaka još neverovatniji. Ostao je miran čak i u momentima kada su mnogi pokušavali da posade seme razdora u porodici. Psihički stabilan u svakom trenutku nije dozvolio da ga bilo šta poljulja makar i na sekundu.

Bonus video: Novak Đoković i ambasadorka Srbije u Londonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare