pilić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pilić nije štedeo reči za Vimbldon i Borisa Džonsona, komentarisao i Novaka

Nikola Pilić, bivši jugoslovenski teniser i teniski trener, žestoko je kritikovao odluku Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke iz takmičenja ove godine.

Pilić je istakao da Andrej Rubljov i Danil Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, a pomenuo je i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

PROČITAJTE JOŠ:

„Boris Džonson je lud. Rubljov i Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, oni samo hoće da igraju tenis kao i svi drugi. Politika je ušla predaleko u sport i ova situacija je slična onoj iz 1973. Neko bi mogao da kaže, ‘ako ovi igrači ne igraju, onda ne igramo ni mi!’ U tom momentu bilo bi interesantno videti kakva bi bila reakcija Vimbldona“, rekao je Pilić.

On se u intervjuu za „Ubitenis“ prisetio situacije iz 1973. godine kada je Teniski savez Jugoslavije rešio da ga suspenduje zbog neigranja u meču Dejvis kupa sa Novim Zelandom u Zagrebu. Otuda se izrodila i zabrana igranja na Vimbldonu, koja je razljutila mnoge njegove kolege, koje su bojkotovale tunrir.

„Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga, sve je došlo na svoje mesto“.

Prokomentarisao je i odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše, zbog čega je izgubio mogućnost da se takmiči na Australijan openu, ali i u Indijan Velsu i Majamiju početkom godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak je sjajan igrač. Ne mogu da kažem da li je po formi sad broj jedan, tri, 11 ili 17, ali je poseban igrač. Video am nešto u njemu što nisam ni kod jednog igrača u životu, a bio sam kraj Borisa Bekera, Mihaela Štiha i Gorana Ivaniševića. Imao je nešto više od ostalih. Imao je uvek takvu formu koja mu je omogućavala da ostane i šest sati na terenu i da se ne umori, to je neviđeno.

Što se tiče vakcine, on ima jak karakter, ako nešto želi da uradi, teško ga je pomeriti sa te pozicije. Uvek je pričao da ne želi da se vakciniše, takav je i to je njegova ideja. Niko nije mogao da zna da će kovid stići. U svakom slučaju, to što se desilo u Australiji je nešto što ne želim da se dogodi nijednom igraču, nezapamćeno je da igraču koji je devet puta pobeđivao ne dozvole da igra“, završio je Pilić.

BONUS VIDEO Novaku skandirali posle poraza u finalu Serbia Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar