Novak Đoković, Rafael Nadal
Novak Đoković, Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Nastavlja se teniski rat van terena

Nakon odluke čelnika Vimbldona da suspenduju ruske i beloruske tenisere i teniserke iz takmičenja ove godine, mnogi turniri počeli su da razmišljaju o istom potezu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva takva informacija pojavila se kada je u pitanju Masters u Rimu, koji je na programu od 2. do 15. maja. Premijer Italije Mario Dragi podržao je ideju da se uvede zabrana Rusima i Belorusima, a italijanske vlasti se trude da odluku podrže i zakonom.

Prema pisanju poznatog novinara Stjuarta Frejzera, isti razvoj situacije kao na Vimbldonu moguć je i kada je u pitanju Rolan Garos. Naime, organizatori drugog Grend slema u sezoni mogli bi se naći pod političkim pritiskom, nakon završetka predsedničkih izbora u Francuskoj, kako bi počeli sa razmatranjem odluke o zabrani učešća Rusima i Belorusima na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ipak, prepreka u svemu ovome ponovo mogu biti ATP i WTA, koji su najavili mogućnost da ne boduju uspehe na Vimbldonu, a ne bi čudilo da na isti način ucene i Rolan Garos ukoliko povuče isti potez kao Vimbldon.

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare