Natalija Stevanović
Natalija Stevanović; Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Srpska teniserka Natalija Stevanović u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Čehinje Karoline Pliškove, odlučeno je žrebom.

Jedina srpska predstavnica na ovogodišnjem Vimbldonu, 223. igračica na WTA listi, igraće protiv Pliškove koja je trenutno 18. teniserka sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Stevanović se po prvi put plasira u glavni žreb jednog grend slem turnira sa 28 godina i odmah će imati izuzetno težak zadatak protiv teniserke koja je pre dve godine igrala finale ovog turnira.

Kazahstanka Elena Ribakina, treća teniserka sveta i branilac titule na Vimbldonu, smeštena je u istu polovinu žreba sa drugom na WTA listi, Beloruskinjom Arinom Sabalenkom.

Ribakina će odbranu titule početi protiv Amerikanke Šelbi Rodžers, dok će Sabalenka igrati protiv Mađarice Pane Udvardi.

U toj polovini žreba je i prošlogodišnja finalistkinja, Uns Džabir iz Tunisa koja će u prvom kolu igrati protiv Poljakinje Magdalene Frenh.

Prva teniserka sveta Iga Švjontek će na startu Vimbldona igrati protiv Lin Džu iz Kine, a u delu žreba sa Poljakinjom još su i Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula i Francuskinja Karolin Garsija.

Treći grend slem turnir u sezoni igra se od 3. do 16. jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar