Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda oprostila se od Džona Holanda sa kojim nije produžen ugovor.

Holand je stigao prošle godine u Zvezdu sa epitetom bitnog pojačanja i momka koji bi trebalo da donosi energiju ekipi.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije se preterano isticao, niti je mnogo dobijao šansu. Odigrao je ukupno 22 utakmice i prosečno devet i po minuta po meču.

Za to vreme je u Evroligi beležio 3,6 poena, a tek nekoliko sporadičnih, dobrih partija, nije bilo preporuka za dalju saradnju.

„Američki bek Džon Holand napustio je KK Crvena zvezda istekom jednogodišnjeg ugovora. Džon je u Beogradu ostavio izvanredan utisak svojim pozitivnim i profesionalnim stavom, i čast nam je što je i kao čovek i košarkaš što je bio deo Crvene zvezde“, navode iz tabora crveno-belih.

Holand je sa Zvezdom osvojio dva trofeja, u Kupu Radivoja Koraća i u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je u ABA ligi poražen od Partizana u pet utakmica.

U ABA ligi je prosečno imao 4,3 poena na 15 utakmica na kojima je dobio priliku da igra, a prosečno je beležio 12,1 minut po meču.

Momak, koji je postao poznat po tome što je režao u kameru tokom meča Burse i Cedevita Olimpije u Evrokupu, ostao je upamćen po tome.

„Bili su čast i zadovoljstvo što sam ovu sezonu u svom životu podelio sa svima vama. Putovanje je bilo neverovatno. Priča se nastavlja, ali nikada neću zaboraviti ovo poglavlje“, napisao je prethodno košarkaš u poruci klubu i navijačima.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar