Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Možda je već uveliko zagazio u četvrtu deceniju, ali na šljaci i dalje igra kao mladić.

Foto: Nova.rs

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Feliksa Ože-Alijasima u pet setova 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uvek je magično igrati ovde. Uvek je neverovatno igrati na ‘Šatrijeu’. Sa ovakvom atmosferom, za mene je igranje ovde Uvek ispunjeno emocijama“, kazao je Nadal posle teškog i napetog meča s Kanađaninom.

Ukazao je i na to šta je glavna prednost Feliksa, koga trenira Toni Nadal, Rafin stric.

„On je odličan igrač, jedan od najboljih na svetu. Veoma je mlad, ima mnogo snage. Veoma težak protivnik danas, radio je mnogo dobrih stvari, napreduje svake godine, želim mu sve najbolje, dobar je momak i kolega na ATP turu“, dodao je „Bik sa Majorke“.

Rafa je od starta igrao nešto slabije, bilo mu je potrebno vreme da se „upali mašina“.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

„Nisam počeo dobar meč danas, vratio sam se, ali je bio težak prvi set. Sledeća dva seta sam igrao mnogo bolje, bilo je teško jer ima odličan servis, nisam uspeo da ga odguram pozadi. Na kraju sam igrao agresivnije, više sam izlazio na mrežu i to je napravilo razliku“, ocenjuje Nadal.

Poslednje pitanje za njega bilo je okrenuto narednom rivalu – Novaku Đokoviću, koji je u tri seta savladao Dijega Švarcmana.

„Naravno bez dileme, znamo se veoma dobro. Nije idealna situacija, ovo je moje omiljeno mesto da igram, moram da budem fokusiran da dam sve od sebe u utorak da pobedim“, zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO: Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar