Miomir Kecmanović
Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

I dok se u Srbiji i dalje slavi povratak u svetsku grupu Dejvis kupa, imamo prilike da vidimo da tenis ne miruje i da nastavlja da pokazuje jednu tužnu sliku.

Ne tako davno je Srbija gotovo na svakom mastersu imala pet, pa čak i šest tenisera. Sada se došlo, spletom nesrećnih okolnosti, da na turniru iz serije 500 vidimo tek jednog srpskog asa – Miomira Kecmanovića.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi ATP turnir u Aziji je u Pekingu, iz kategorije 500, i on predstavlja uvertiru u masters u Šangaju koji je na programu od 2. oktobra.

I dok je većina najboljih igrača na žrebu, čast Srbije predstavlja samo jedan teniser.

Kecmanović će u prvom kolu odmeriti snage protiv Talona Grikspura, trenutno 39. tenisera planete. Do sada su igrali dva puta i skor je 1-1, a sve prethodne susrete su odigrale ove godine. Na važnijem, kasnijem na Vimbldonu slavio je srpski as.

Ipak, ukoliko pregrmi prvo kolo Kecmanović će ići na megdan Karlosu Alkarazu, ukoliko Španac slavi protiv Đovanija Mpešija Perikarda.

Dušan Lajović zbog povrede skočnog zgloba mora da preskoči ovaj turnir, Laslo Đere se posveti čelendžerima, baš kao i Hamad Međedović, a Novak Đoković je odlučio da nastupi zasigurno samo u Šangaju.

BONUS VIDEO Invazija fanova na Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar