Mate Pavić
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Mnogo velikih rezultata dobijaju pažnju takvu da se danima piše o njima, ali neki neopravdano prolaze ispod radara. Ovu drugu stranu medalje sada je osetio i Mate Pavić.

Mate Pavić je u paru sa Marselom Arevalom osvojio Rolan Garos tako što je u finalu savladao Andreu Vavasorija i Simonea Bolelija sa 7:5, 6:3 i tako kompletirao karijerni Zlatni grend slem.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski dublaš koji je bio i najbolji na planeti još jednom je pokazao sav kvalitet. Osvojio je jedinu titulu koja mu je nedostajala da kompletira karijerni Zlatni slem jer je prethodno bio šampion Australijan opena 2018, Vimbldona 2021. i US Opena 2020. godine. Zlato je osvojio na Olimpijskim igrama u Tokiju u paru sa Nikolom Mektićem, te tako uspeo da zaokruži vrhunsku sezonu.

I ne samo to, već bi to mogao da uradi i u miksu, dva puta mu je nedostajao samo jedan trijumf. Osvojio je Australijan open 2018, Vimbldon 2023. godine i US Open 2016. godine. Poražen je 2018. i 2019. u finalu Rolan Garosa.

U muškom dublu je do sada osvojio 38 titula, a u miksu ove tri grend slem titule.

Postao je prvi Balkanac koji je ovo uspeo bilo u dublu ili singlu, a u istoriji tenisa je to uspelo da uradi još njih četvoro.

Njemu su čestitali mnogi prijatelji i bivši saigrači u poslednjoj objavi.

Nina Stojanović je ostavila emotikon bombe.

Ivan Ljubičić je jasno napisao „Hall of Fame“, dok je Nikola Mektić, njegov bivši partner, napisao: Fali još jedino biceps, sve ostalo je tu.

View this post on Instagram

A post shared by ITF Tennis (@itftennis)

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare