Luna Vujović
Foto: Nova.rs

Luna Vujović je generacijski talenat, svedoče svi koji su je ikada gledali uživo, sada je plasmanom u finale Vimbldona to i opravdala.

Foto: Nova.rs

Ova 14-godišnja igračica bi mogla da predstavlja razlog zbog kojih će se u nedeljama kada su grend slemi srpski navijači bez treptanja pratiti mečeve. Vujović je takmičenje na Vimbldonu započela porazom, pre svega zbog nervoze, ali kada se oslobodila videlo se koliko je zapravo talentovana. U prvom kolu je Srpkinju savladala Sijoen Sim sa 1:6, 7:5, 13-11 u super taj-brejku, a onda je Vujović zablistala.

PROČITAJTE JOŠ

Ubedljivo je srušila Žizel Sibaj sa 6:3, 6:1, a onda je pobedila prvu nositeljku turnira Kristinu Penickovu sa 1:6, 7:5, 10-2 u super taj-brejku i to tako što je spasila meč loptu.

Onda je usledilo polufinale u kom je srušila Rumunku Maju Ilinku Burčesku sa 7:6(3), 7:5. Ona je kratko prokomentarisala čitav turnir.

„Baš sam zadovoljna kako sam odigrala, u prvi meč sam ušla malo stegnuta, ali sad ide sve bolje i bolje“, iskrena je Vujović.

Luna Vujović
Foto: Nova.rs

Protivnica joj je bila vrlo dobro poznata jer se druže van terena.

„Nije toliko teško jer kada izađemo na teren zaboravimo da smo drugarice i samo igramo.“

Ipak, iako ima samo 14 godina nije joj ovo prvi susret sa travom.

„Nije mi ovo prvi susret sa travom. Prošle godine sam odigrala samo jedan meč, nažalost, izgubila sam tada na startu turnira, ali sada mi se baš dopada. Ojačala sam malo, pa sve ide lakše i brže.“

Sebe opisuje kao nekog ko pre svega voli tenis.

„Rekla bih za sebe da sam dosta pozitivna, da volim da igram sve mečeve i lakše i teške, ma sve.“

Pojasnila je i kako je zavolela tenis.

„Počela sam da igram tenis jer su drugari u vrtiću počeli da igraju, probala sam i mnogo mi se svidelo, pa sam nastavila da treniram.“

Luna Vujović
Foto: Nova.rs

Već se dobro upoznala sa odlaganjem mečeva zbog londonske kiše.

„Ovde na Vimbldonu nema slobodnog vremena, uvek se nešto dešava. U petak je padala kiša i čekali smo da li ćemo igrati mečeve, danas sam imala dva meča, u četvrtak još dva.“

Luna Vujović
Foto: Nova.rs

Njen trener je Luka Cvjetković, koji je nekada trenirao Janika Sinera u Italiji.  Uz to joj je trener i mentor Ivan Ljubičić, proslavljeni hrvatski teniser koji je bio treći teniser sveta i koji je podigao 10 titula u karijeri i on radi sa Lunom u njegovoj akademiji u Lošinju.

„Mnogo mi znače saveti Ivana Ljubičića, to je jako teško dobiti i trudim se da usvajam sve više i više sve što kaže.“

U nedelju od 11.00 je očekuje finale Vimbldona za igračice do 14 godina protiv Holi Smart koja je sa 6:2, 6:4 savladala Dušicu Popovski.

„Za sada nisam nervozna, ali videćemo sutra. Verovatno ću biti veoma uzbuđena, ali ću se potruditi da spavam (smeh)“, rekla je uz ogroman osmeh Vujović.

Dušica Popovski i Luna Vujović
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Novakov urlik, sudija mu uzeo poen na Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare