Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Lola Radivojević, mlada srpska teniserka, osvojila je ITF turnir u Kuršumlijskoj Banji, te došla do plasmana karijere.

Srpkinja je u istom danu igrala i polufinale i finale, ali to nije bio veliki problem za 19-godišnju teniserku.

Radivojević je u finalu pobedila Raluku Georgijanu Serban sa Kipra sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7).

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a Loli će ova pobeda doneti i najbolji plasman u karijeri, odnosno ulazak među 200 najbolji teniserki na svetu po WTA listi. Radivojević je prema ažuriranoj listi trenutno 185.na svetu, a može da padne najviše za dva mesta do ponedeljka.

Prethodni najbolji plasman Lola je imala prošle sedmice, kada je zauzimala 229. poziciju, ali joj je titula u Kuršumlijskoj Banji mnogo pomogla da se podigne na listi i sve je bliža nastupima na grend slemovima.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom setu finala viđeno je čak šest brejkova, a nakon slabog početka Lola je uspostavila kontrolu i rešila taj deo igre u svoju korist.

Drugi set bio je daleko neizvesniji, Radivojević je povela sa 4:2, ali se teniserka sa Kipra vratila u meč, a onda i servirala za set na 4:5 i 5:6. Međutim, Lola je uspela da se spasi i izbori taj-brejk. I u njemu je bilo veoma uzbudljivo, pošto je viđeno čak devet mini-brejkova, a Srpkinja je iskoristila drugu meč loptu, nakon što je njena protivnica propustila i treću priliku za set.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare