Laslo Đere
Laslo Đere ; Foto: Tanjug/AP Photo/Chuck Burton

Nije uspeo da stigne do treće titule u karijeri.

Laslo Đere poražen je u finalu Vinston Sejlema (turnir iz kategorije 250) od Adrijana Manarina sa 7:6(1), 6:4, te je tako propustio šansu da osvoji prvu titulu na betonu u karijeri (prethodne dve je osvojio na šljaci).

PROČITAJTE JOŠ

Dugo će žaliti za ovim susretom srpski teniser koji je u trećem gemu prvog seta napravio brejk, a onda propustio dve prilike da napravi još jedan brejk i da ode na 4:1. Da je to učinio praktično bi već imao prvi set u džepu…

Manarinu je to dalo potreban impuls, vratio se i zaigrao kao što je to znao dok je bio blizu svetskog vrha. Vratio je brejk u osmom gemu, a onda se ušlo u taj-brejk. Ovog puta je Malasnarino dominirao i sa 7-1 osvojio tu deonicu. Franucski veteran je uspeo da pronađe deliće stare forme, a nedavno je za Nova.rs govorio o teškim trenucima u karijeri.

Laslo Đere
Laslo Đere; Foto: Tanjug/AP Photo/Chuck Burton

Francuski as je prosto nadtrčao Đerea u drugom setu, a kada je napravio brejk (još jednom u osmom gemu seta) lako je priveo meč kraju.

Ovo je sjajna uvertira našem teniseru pred US Open koji je na programu od ponedeljka, a na kom će Đere odmeriti snage sa Andrejem Rubljovim.

Đere je za plasman u finale zaradio 150 ATP bodova, pa će skočiti čak 25 mesta na listi. Od ponedeljka je projektovan na 64. mesto liste.

BONUS VIDEO Laslo Đere savladao Gaskea u Vinston Sejlemu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar