Foto: Starsport

Zvezda strepela, pa u finišu razbila ekipu iz Ivanjice.

Crvena zvezda je u osmom kolu Superlige Srbije savladala Javor rezultatom 3:1 posle mnogo muke i zadržala stopostotan učinak.

PROČTAJTE JOŠ

U debiju na klupi Miloša Milojevića, Zvezda se dugo mučila sa odličnim Javorom, ali na kraju ostvarila i šestu pobedu u prvenstvu.

Poveli su domaći preko Ohija u 15. minutu, ali je Javor u 31. preko Marčića došao do izjednačenja i tim rezultatom se otišlo na poliuvreme.

U nastavku su pobedu Zvezdi doneli Mitrović u 72. minu i Ben golom šest minuta kasnije.

Odlučio je novi trener Crvene zvezde Miloš Milojević da dobro promeša karte za ovaj meč i uvede svežu krv. U napad je poslao Ohija, na krila Mitrovića i novo pojačanje iz Gruzije Azarova, a u timu je od početka bio i Seku Sanogo.

Međutim, prvu šansu je imao Javor kada se već u drugom minutu Gigić našao u velikoj šansi i izašao sam ispred Milana Borjana i šutirao vrlo neprecizno.

Zvezda se brzo oporavila i krenula da diktira tempo. Ohi je imao prvu priliku posle greške golmana Vulića, ali nije uspeo glavom. Nekoliko minuta kasnije našao se Ohi u još boljoj prilici kada je dobio sjajnu loptu na nekih sedam, osam metara od gola i šutirao neprecizno.

Miloš Milojević/Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ipak, ubrzo je usledio gol. Ponovo je Ohi sjajno nanjušio prostor i nakon što je dobio loptu izašao jedna na jedan sa golmanom, ali je ovog puta bio neumoljiv za 1:0.

Međutim, nisu se predavali gosti i bili su strpljivi i uspeli da izjednače posle sjajne akcije koju je Marčić sa peterca pretvorio u izjednačenje.

Imala je šanse Zvezda da do poluvremena ponovo povede, ali se na odmor otišlo sa egalom.

Na startu drugog poluvremena je Javor mogao ponovo da šokira Crvenu zvezdu, ali je prečka sačuvala mrežu Milana Borjana. Uskoro je Zvezda preuzela inicijativu i krenula da stvara šanse, ali nisu bili bezopasni ni gosti iz Ivanjice.

Superliga Srbije, 8. kolo

Subota

Mladost L. – Voždovac 1:2 (0:0)

(Bojović 85 – Burmaz 66, Pantović 68)

Kolubara – Čukarički 3:2 (3:1)

(Vukušić 29, 37, 45+3 – Adžić 27, Vujadinović 58)

Crvena zvezda – Javor 4:1 (1:1)

(Ohi 16, Mitrović 74, Ben 78, Nikolić 90 – Marčić 30)

Nedelja

17.00 Radnički 1923 – Partizan

Četvrtak

Radnik – Vojvodina 1:1 (1:0)

(Spasić 21 – Busnić 49)

Petak

Mladost GAT – Novi Pazar 1:2 (0:2)

(Radulović 47 – Majdevac 14, 21)

Radnički Niš – Napredak 3:2 (1:2)

(Marjanović 28, 55, Štulić 81 – Krstić 5, Bastajić 6)

Spartak Subotica – TSC Bačka Topola 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kada je delovalo da će domaći tim sa dosta nervoze doćekati završnicu, Zvezda je uspela da slomi otpor rivala.

Katai, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu je uneo živost da bi u 72. minutu sjajno proigrao Gobeljića koji iz prve šalje na peterac gde je spremno Mitrović zakucava u mrežu.

To kao d aje dalo krila domaćinu koji šst minuta kasnije preko Bena rešeava pitanje pobednika da bi tačku na ovaj susret stavio rezervista Veljk Nikolić evrogolom u 90. minutu. Javor je u nadokandi ostao i sa igračem manje, jer je isključenje zbog drugog žutog kartona zaradio Dukure u čevrtom minutu nadoknade.

U sledećm golu Crvena zvezda gostuje Partizanu u večitom derbiju 31. avgusta od 20.00.

Crvena zvezda – Javor 4:1 (1:1)

Ohi 15, Mitrović 72, Ben 78, Nikolić  90. – Marčić 31

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Miloš Milovanović

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarovi (od 63. Milunović) – Sanogo (od 80. Nikolić), Kanga – Ben, Kangva (od 63. Mustafa), Mitrović (od 80. Srnić) – Ohi (od 55. Katai).

Javor: Vulić – Nikolić, Tolčić, Obradović, Đukić – Dukure, Maričić – Janjić, L.Luković (od 55. Tanko), Kembel (od 76. Eliomar) – Gigić (od 80. Maletić)

DRUGO POLUVREME U TOKU Crvena zvezda - Javor 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare