Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Australijski teniser Nik Kirjos smatra da su vodeći ljudi svetskog tenisa prespori u odlukama o pomoći igračima od 250. do 700. mesta.

Ovih dana je najavljeno da će se ATP, ITF i WTA uključiti u progtam „Player Relief“, kako bi se izdvojila sredstva za pomoć igračima i igračicama koji su najviše pogođeni prekidom sezone zbog pandemije koronavirusa.

Kirjos smatra da je previše vremena izgubljeno i da bi trebalo mnogo brže reagovati.

„Trebalo je mnogo ranije da se dogodi, ostavili ste nas sve u neizvesnosti. Da budm iskren, u lošoj ste formi. Požurite“, poručio je Kirjos preko Tvitera.

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko su igrači koji su lošije rangireni ugroženi, svedoče i konkretni primeri. Amerikanac Mičel Kruger (26), trenutno 195. na listi, ozbiljno razmišlja o tome da napusti tenis zbog finansijskih teškoća.

On je od početka godine zaradio 39.264 dolara bez uračunatih troškova.

„Imate mnogo igrača koji osećaju da ovo ne mogu da prežive, da su tako dugo bez novca. Posle nekog vremena, mogli bi da se okrenu nekim drugim stvarima, da se preorijentišu. Može da se desi i da shvate, ‘pa ovo je bolje’. Ako se ovako nastavi devet meseci, ko je taj ko može da kaže da će im pasti na pamet da se vrate u tenis?“, zapitao je Kruger.

Denis Kudla, 111. na ATP listi kaže da se mnoge njegove kolege nalaze u stanju panike jer nisu u stanju da plate ni osnovne stvari, poput stanarine.

Očekuje se da će u fondu „Player Relief“ biti oko šest miliona dolara. Iako nisu objašnjeni detalji kako će se fond finansirati, mnogo toga može da se zaključi na osnovo onoga što je proteklih dana pričao Novak Đoković.

On je rekao da je deo novca obezbediti igrači iz Top 100, dok će ostatak novca dati  ATP, ITF i WTA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar