Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžer Federer je izašao u javnost sa predlogom da se ubuduće spoje ATP i WTA u jedinstveno rukovodeće telo muškim i ženskim tenisom.

Osvajač 20 grend slem titula je rekao da je „kucnuo čas“ da se spoje ATP i WTA i napomenuo da je sadašnja kriza idealan momenat da se tako nešto uradi.

Federer je tu ideju prvobitno objavio na Tviteru i za tili čas su stigle mnoge pozitivne reakcije.

Među onima koji su ga podržali su u Rafael Nadal, Nik Kirjos i šampionka Vimbldona, Rumunka Simona Halep.

„Samo se pitam, da li sam ja jedini koji misli da je sada pravi čas da se ujedine muški i ženski tenis i izađu kao jedno? Ne govirim o spajanju takmičenja na terenu, već dva rukovodeća tela, ATP i WTA u jedno, koje bi rukovodilo muškim i ženskim profesionalnim tenisom“, napisao je Federer.

Rodžer smatra da bi tako nešto učinilo da tenis po okončanju pandemije koronavirusa, izađe jači.

„Mislim da je tako nešto trebalo znatno ranije da se dogodi, ali ako ništa drugo, sad je pravi čas. Ovu su teška vremena za sport i iz ovoga možemo da izađemo umesto sa dva oslabljena tela sa jednim jačim“, poručio je Švajcarac.

On takođe smatra da je sadašnji sistem suviše zbunjujuć za navijače, kada postoje dva različita sistema bodovanja, različit logo, vebsajtovi, kategorije turnira.

Na Rodžerov predlog reagovala je i bivša velika šampiona, Bili Džin King.

„Saglasna sam i o tome pričam još od ranih sedamdesetih godina. Jedan glas, muški i ženski zajedno, to je dugo bila moja vizija tenisa. WTA kao nešto posebno, to je uvek bio plan B, drago mi je da smo na istoj strani. Neka se to dogodi“, rekla je Kingova koja je 1973. godina porenula Žensku tenisku asocijaciju (WTA).

Foto: Printscreen/Twitter

Rafael Nadal, koji je ovih dana imao priliku da razgovara sa mnogim kolegama, između ostalog i sa Federerom i Novakom Đokovićem, takođe smatra da je Rodžerova ideja dobra.

„Hej, Rodžere, kao što znaš posle naših razgovora, potpuno sam saglasan sa tim predlogom. Bilo sjajno da se izađe iz ove svetske krize sa muškim i ženskim tenisom u jednoj organizaciji“, poručio je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar