EPA-EFE/LUKAS COCH

Kejsi Delakva, bivša australijska teniserka, pričala je o Novaku Đokoviću, koji će od ponedeljka predati svetski tron Janiku Sineru.

Srpski teniser je u utorak morao da preda meč četvrtfinala Rolan Garosa Kasperu Rudu, što znači da će izgubiti 1.600 ATP bodova na narednoj listi i mogao bi čak da bude i treći na svetu.

Novak je na svetskom vrhu proveo ukupno 428 nedelja, što je ubedljiv rekord, ali je pitanje da li će ga ikada popraviti, jer je pred njim izazovan period i oporavak od operacije kolena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li ćemo ikad više videti Novaka na prvom mestu ATP liste? Ja iskreno ne mislim tako… Mislim da je njegovo vreme na prvom mestu ograničeo. Ali, ima i dalje taj rekord. Hajde da budemo objektivni, ne kažem da apsolutno ne postoji šansa da će se vratiti na prvo mesto, ali da li mislim? Pa… Proveo je 428 nedelja tu, to je puno vremena… To je neverovatan period od preko osam godina. Ali, mislim da on to ne želi više tako jako“, rekla je Kejsi Delakva.

Australijanka misli da je Novak fokusiran na druge ciljeve, ne na borbu za prvo mesto.

„On želi titule, bio je otvoren po tom pitanju, želi samo grend slem titule i velike rekorde. Već ima svetski rekord za prvo mesto na ATP listi, ali mislim da ga to ne zanima. Da li bi mogao? Da. Da li želi? Ne. Ima još mnogo bodova koje mora da brani, tako da mislim da je isteklo njegovo vreme na prvom mestu ATP liste“, dodala je Delakva.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako još nisu stigle zvanične informacije, jasno je da su male šanse da Novak zaigra na Vimbldonu, gde brani finale od prošle sezone. Posle toga pred njim će biti Olimpijske igre, a onda i odbrane titula u Sinsinatiju (gde verovatno neće igrati) i na US Openu.

Što se Delakve tiče, njoj je najbolji rezultat u karijeri 26. mesto na WTA listi. Na grend slemovima nikada nije dogurala dalje od četvrte runde, a nije uspela da osvojila niti jednu titulu, dok je mnogo uspešnija bila u dublu – sedam trofeja, finala svih grend slemova i treće mesto na rang listi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar