Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kasper Rud, trenutno osmi teniser sveta, ispao je već u drugom kolu Vimbldona, a bolji od njega bio je Fabio Fonjini sa 3:1, po setovima 6:4, 7:5, 6:7 (1), 6:3.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Fonjini je trenutno 94. na ATP listi, ima 37 godina, ali još uvek ne želi da ode u penziju i sposoban je za velika dela.

Posao protiv Ruda, Italijan je završio za tri sata i 22 minuta, a u narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela Lorenco Sonego – Roberto Bautista Agut.

U prvom setu ključan je bio treći gem, kada je Fonjini napravio jedini brejk, a kasnije je iskoristio četvrtu set loptu, nakon što je u istom gemu spasao i dve brejk prilike.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom setu bilo je mnogo brejk prilika na obe strane, ali odluka je pala u 11. gemu, kada je Rud poklekao i izgubio svoj servis gem sa nulom.

Norvežanin je imao dva brejka zaostatka u trećem setu, Fonjini je vodio sa 5:2, imao je i meč loptu, koju nije iskoristio, pa se Rud vratio i poravnao na 5:5, kasnije 6:6, da bi u taj-brejku produžio nadu da može do velikog preokreta.

Fonjini nije izgubio fokus, rivalu je dopustio samo jednu brejk loptu u četvrtom setu, a ključni brejk napravio je u osmom gemu. Kasnije je iskoristio ukupno četvrtu meč loptu za prolaz u treću rundu Vimbldona.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar