Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Karlos Alkaraz, španski teniser, neće biti na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, pa se tim povodom i sam oglasio na društvenim mrežama.

“Soccerbet iz Pariza”


Već je odavno poznato da će Alkaraz u Parizu nastupati u dve kategorije, jer će osim singla igrati i dubl sa Rafaelom Nadalom, koji nije u najboljoj fizičkoj spremi.

Oba meča Alkaraza u prvoj rundi teniskog turnira zakazana su za subotu, pa je odlučio da propusti ceremoniju otvaranja u petak uveče.

„Bio sam veoma uzbuđen što sam danas mogao da idem na ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara sa Španijom, ali sutra imam dva meča i preporučljivo je da se odmorim i spremim. Ovo počinje“, napisao je Alkaraz.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebnu pažnju privlači njegov nastup u dublu sa Nadalom.

„Mi smo spremni“, ovom porukom je Karlos „zapalio“ španske navijače, koji se nadaju medaljama u tenisu.

Alkaraza u subotu na „Suzan Lenglen“ stadionu oko 14.00 časova čeka susret sa Hadijem Habibom, dok će od 19 sati u paru sa Nadalom igrati protiv Argentinaca Gonzalesa i Moltenija.

„Zajedno su igrali malo. Karlos nije igrao godinama, a ni Rafa nije igrao mnogo, iako ima više iskustva. Važno je da probamo da prođemo prvu rundu. Biće komplikovano“, rekao je David Ferer, selektor Španije.

Mnogi sugerišu na to da bi Alkaraz mogao da ima problema u kasnijoj fazi turnira ukoliko bude pobeđivao i u singlu i u dublu. Takođe, mnogi podsećaju na Novaka Đokovića, koji je u Tokiju na prošlim Olimpijskim igrama nastupao i u dublu u paru sa Ninom Stojanovićem, ali je na kraju morao da odustane od borbe za bronzu zbog umora i iscrpljenosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar