Foto: Wally Nell/ZUMA Press Wire/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Janik Siner nije odigrao na najvišem mogućem nivou ni ovo finale, ali će ovih 10 dana u Sinsinatiju dobro upamtiti. Podigao je po prvi put trofej na ovom mastersu jer je u velikom finalu srušio domaćeg miljenika Frensisa Tijafoa sa 7:6(4), 6:2 i tako u ponedeljak uspeo da osvoji titulu posle 97 minuta tenisa.

Italijanski teniser je preživeo dva vezana trilera protiv Andreja Rubljova i Aleksandera Zvereva (što je direktno pomoglo i Novaku Đokoviću) gde je više puta delovalo kao da neće uspeti da se izvuče, a onda pronašao svoju igru.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon ovog susreta u velikim finalima Siner ima skor od 15 trijumfa i samo četiri poraza. Ove sezone je osvojio pet trofeja, posle Australijan opena, Roterdama, Majamija i Halea (primećujete da nedostaju titule na šljaci i dalje) stigao je do trofeja i u Sinsinatiju. Po broju trofeja ove godine predvodi čitav ATP tur i jedini je koji je ove godine uspeo da osvoji barem dva mastersa (na sedam turnira šest različitih osvajača).

„Bila je ovo veoma naporna, teška nedelja. Srećan sam zbog ovog meča jer je bilo psihički teško. Imao sam sjajan niz ovde i hteo sam da dam sve od sebe. Obojica smo bili prilično umorni. Osećalo se mnogo tenzije, ali sam zadovoljan nivoom na kom sam igrao, posebno u bitnim momentima“, poručio je Siner.

Nekoliko puta se u toku samog turnira Siner žalio na kuk, držao na njega, ali je na kraju uspeo da istraje i da dođe do kraja.

Presudan gem je bio prvi u drugom setu. Forhend je promašio forhend i tako dozvolio prvi brejk na meču i od tog momenta je Italijan apsolutno dominirao.

Siner je postao najmlađi šampion Sinsinatija od Endija Marija koji je sa 21 godinom trijumfovao 2008. godine. Siner je sada uvećao prednost na ATP trci na 1.440 poena u odnosu na drugoplasiranog Španca.

Tijafo je počeo ovu sedmicu sa učinkom od 19-18, ali je promenio trenera i počeo da radi sa Dejvidom Vitom. Samo je ove sedmice uspeo da sruši tri Top 20 igrača i tako da preokrene sezonu.

Sada obojica sanjaju da u Njujorku barem dođu do najboljeg rezultata do sada u karijerama – polufinala.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar