AP Photo/Julia Nikhinson

Janik Siner, italijanski teniser, blista u poslednjih godinu dana, prvi je na ATP listi, a ozbiljan je kandidat za titulu na svakom grend slemu.

Iako u vrhu ima veliku konkurenciju, pre svega u vidu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, Siner je svestan đšta mora da radi da bi zadržao najviši nivo tenisa.

„Ako želiš da ostaneš na vrhu moraš stalno da se popravljaš. To rade i suparnici, i stalno te guraju do limita, a tada se najviše i napreduje. Nije uvek lako, ali takav je proces koji moraš da prođeš da bi bio najbolji. Često od trenera slušam stvari koje ne želim da slušam, ali znam da moram“, objašnjava Siner.

Od titule u Torontu prošle godine krenuo je njegov uspon, a osvajao je titule i u Pekingu, Beču, na Australijan openu, u Roterdamu, Majamiju, Haleu i Sinsinatiju, dok je u međuvremenu podigao i trfeoj Dejvis kupa sa Italijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je u kojim segmentima je najviše napredovao.

„Najviše sam popravio kretanje, potom kompletno fizičko stanje i servis, pogotovo drugi. To mi bar moj trener Daren Kejhil uvek kaže. On odlično poznaje poziciju u kojoj sam i probleme koje nosi proces napredovanja.“

Siner u osmini finala US Opena igra protiv Tomija Pola, a pošto su ispali Đoković i Alkaraz otvorio mu se put za još jednu grend slem titulu.

„Meč protiv Tomija Pola će biti veliki izazov za mene. Mnogo je napredovao u poslednje vreme. Njegov tenis je veoma kvalitetan, pogotovo u Americi pred svojom publikom. Svaki naš dvoboj je uvek bio veoma emotivan“, istakao je Janik Siner.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare