Janik Siner i Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Janik Siner je istakao kandidaturu za jednog od najboljih igrača na betonu u 21. veku, a ove godine pravi neverovatne stvari. To je nastavio da radi i u duelu protiv Novaka Đokovića.

Slavio je u finalu mastersa u Šangaju sa 7:6(3), 6:3 i tako stigao do nove masters titule u ovoj sezoni. Jedini je teniser koji je osvojio više od jedne masters titule u sezoni, pa je nakon Majamija i Sinsinatija tu dodao i ovaj u Šangaju.

PROČITAJTE JOŠ

Siner je postao prvi igrač od Giljerma Viljasa koji je u sezoni kada je osvojio prvi grend slem, odmah osvojio i drugi i postao prvi igrač posle Rodžera Federera i Novaka Đokovića koji je iste godine osvojio i Australijan open i US Open.

Siner je napredovao enormno i to se vidi u svim aspektima, ali pogotovo u načinu na koji je „zaključao“ Novakovo najveće oružje.

Po mišljenju mnogih teniskih stručnjaka Đoković je najbolji riterner svih vremena, ali je čak i on sada doživeo nešto što nije nikada pre.

Siner je prvi igrač u čitavoj Novakovoj karijeri koji u dva meča zaredom nije dozvolio Srbinu da dođe i do jedne brejk lopte. Ukupno šest setova (četiri u polufinalu Australijan opena i dva u Šangaju) Đoković nije stigao do brejk šanse. To govori o impresivnim načinima na koje je servirao Siner i kako je uspevao da kombinuje različite stvari i tako uvek iznenadi Srbina.

Uostalom, u Šangaju Đoković nije stigao čak ni do jednog izjednačenja (najviše stigao do 40:30) što dovoljno govori o nivou Italijana.

Siner je tek peti igrač mlađi od 23 godine koji je iste sezone osvojio šest i više titula na betonu od Rodžera Federera 2004. godine. Pre su to uradili još Pit Sampras (1994), Ivan Lendl (1981) i Džimi Konors (1973).

Italijanski teniser je najmlađi osvajač mastersa u Šangaju u istoriji, ali i najmlađi osvajač tri masters titule u istoj sezoni od Nadala.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izajva posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare