Janik Siner
Foto: Credit line: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Janik Siner, italijanski teniser, moraće na sud u Lozani zbog pozitivnog rezultata na doping, te se postavlja pitanje šta će se desiti sa njegovim titulama koje je osvojio tokom prethodnog perioda.

Svetska antidoping agencija (WADAuložila je žalbu na odluku Međunarodnog tela za integritet u tenisu (ITIA) koje je oslobodilo Sinera krivice za dva pozitivna testa na klostebol u martu ove godine.

Ipak, iz WADA neće tražiti da se Sineru oduzmu poeni i osvojene titule.

PROČITAJTE JOŠ

„WADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine. WADA ne traži oduzimanje bilo kakvih rezultata, mimo onoga što je već primenjeno od strane tribunala u prvoj instanci. Pošto sada ovaj slučaj stoji pred sudom u Lozani, WADA se o ovome više neće oglašavati“, piše u saopštenju Svetske antidoping agencije.

Italijan, prvi teniser sveta je objasnio da je klostebol u njegovo telo dospeo masažom sa ruke tadašnjeg fizija Đakoma Naldija.

Koje titule je Siner mogao da izgubi zbog dopinga?

Siner nije trpeo nikakvu suspenziju ili sankciju dok traje istraga, osim što su mu oduzeti bodovi i novac zarađeni na Indijan Velsu.

Italijan je za vreme dok je trajala istraga osvojio turnir u Majamiju (1000 bodova), poražen u polufinalu mastersa u Monte Karlu od Stefanosa Cicipasa (400 bodova), u četvrtfinalu mastersa u Madridu povukao se pre meča sa Feliksom Ože Aljasimom (200 bodova), zatim je ispao u polufinalu Rolan Garosa (800 bodova), osvojio turnir serije 500 u Haleu (500 bodova), dok je na Vimbldonu ispao u četvrtfinalu od Danila Medvedeva (400 bodova).

Osvojio je ukupno 3.300 bodova, ali će oni na sreću Italijana ostati na njegovom kontu.

BONUS VIDEO Đoković i Alkaraz na treningu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar