AP Photo/Ng Han Guan

Janik Siner, italijanski teniser, ponovo se oglasio povodom doping skandala u koji je direktno umešan i zbog kog bi mogao da bude suspendovan.

Naime, Svetska antidoping agencija (WADA) odlučila je da uloži žalbu na presudu po kojoj je Janik Siner bio oslobođen optužbi za doping.

Siner je u martu bio pozitivan na supstancu klostebol, a sada čeka konačnu odluku suda o tome da li će biti suspendovan i ako da, na koliko vremena će to biti.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos krtikama i pritiscima što medija, što navijača, Siner i dalje blista na terenu, pa je u ponedeljak izborio plasman u polufinale turnira u Pekingu, pošto je savladao Jiržija Lehečku sa 6:2, 7:6.

„Pre svega, ovo nije situacija u kojoj bih voleo da budem, zar ne? Veoma je teško i sve je drugačije. Ipak, ono što znam je da se stalno podsećam da nisam uradio ništa loše, što vam daje malo bistrije misli. Naravno da je bilo besanih noći u ovom periodu, sada opet neće biti lako“, poručio je Siner.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekako uspeva da zadrži fokus, ali je svestan da je težak period pred njim i njegovim timom.

„Sve me to podseća da su takve situacije moguće. Očigledno je da sam razočaran što sam u ovoj situaciji. Pokušavam da nekako ostanem koncentrisan na svoj posao i činim sve da budem spreman za svaki naredni meč. Ali da, ovo je veoma težak momenat za mene i moj tim. Ne radi se samo o meni, već celom timu. Držim uz sebe bliske ljude, koji me znaju kao osobu. Znaju me, ali sigurno je da nije lako“, zaključio je šampion Australijan opena i US Opena.

Janik će u utorak za plasman u finale Pekinga igrati protiv Kineza Junčaoketea Bua, koji je na iznenađenje mnogih savladao Andreja Rubljova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar