Foto: AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ukrstiće večeras rekete sa starim dužnikom Špancem Pablom Karenjom Bustom u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Taj meč neće početi pre 17.30 (direktan prenos na Eurosportu).

Teniski svet ostao je u šoku zbog svega onog što se dešavalo u Njujorku, kada su na terenu bili upravo Novak i Karenjo.

Nije kriv Španac za eliminaciju Srbina, koji je nehotice lopticom na US Openu pogodio linijskog sudiju, zbog čega je ekspresno diskvalifikovan, jer rigorozna pravila tako nalažu, ali jasno je da je Novaku ostao gorak ukus u ustima zbog svega što se dešavalo tog 6. septembra.

PROČITAJTE JOŠ

I zvanično je to jedini poraz Novaka Đokovića u 2020. godini, pa je okršaj u Parizu idealna prilika da Novak pokaže zbog čega je najbolji na svetu i da mu nema ravnog.

Da može da izgubi samo kada „prste umeša“ viša sila, ili mu jednostavno nije dan. U suprotnom – teško!

Srpski as nije izgubio nijedan set na Otvorenom prvenstvu Francuske, a svetski mediji se uveliko bave statistikom i prognozom, te smatraju da bi Karenjo Busta mogao da mu „ukrade“ jedan, dok ima i onih koji prognoziraju ubedljivih 3:0 za Đokovića.

Novak tome ne pridaje značaj, u stilu velikog šampiona, zna da će morati dobro da se preznoji kako bi stigao do polufinala Rolan Garosa.

Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

„Karenjo Busta u poslednjih 12-15 meseci propravio je igru na svim podlogama, ovde je niži odskok i to odgovara njegovom stilu, iako inače možda više voli beton, odrastao je na šljaci kao i svi Španci. Igrali smo u Njujorku, ali to nije bio pravi meč, radujem se da imam priliku da to ispravim“, rekao je Novak Đoković.

S druge strane, motivisani Karenjo Busta se samo kratko prisetio nemilog događaja u Njujorku.

„Takve stvari se praktično nikada ne dešavaju, ne razmišljam o tom incidentu. Mislim samo kako da dam sve od sebe. Znam da je to bila teška situacija za Novaka, znam da to nije hteo. On je sjajan teniser i osoba. Ali, nekada čovek ne može da kontroliše emocije. Bila je to greška“, konstatovao je Španac.

Pred Novakom su tri ključna koraka na putu ka novom trofeju, ujedno i 18. grend slem trofeju.

ROLAN GAROS

Četvrtfinale, sreda

Rubljov – Cicipas 15.00

Đoković – Karenjo Busta 17.30

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar