Del Potro
Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Karijera argentinskog tenisera Huana Martina del Potra je verovatno trebalo da izgleda drugačije.

Brojne povrede su nekadašnjeg trećeg tenisera sveta konstantno odvajale od terena, a na sve se nadovezalo i odlaganje sezone zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji niz zdravstvenih problema je sustigao Argentinca u poslednje dve godine, a oba puta je problem bio isti – čašica desnog kolena.

Del Potro se najpre povredio u duelu sa Bornom Ćorićem u Šangaju, oktobra 2018, vratio se u februaru sledeće godine, ali je odigrao samo 12 mečeva pre nego što je obnovio povredu u meču sa Denisom Šapovalovim na Kvinsu.

Povratak na teren je prologiran, zbog bolova je propustio i ovogodišnji Australijan open, peti put za poslednjih šest godina.

„Svi znaju kolike probleme imam… Poslednji su me snašli u momentu kada sam pokušavao da stignem Rafaela Nadala na ATP listi. Osećao sam se odlično, hteo sam da nastavim da igram, ali mi je bilo teško. Doktori su govorili da ću moći da se vratim takmičenju na visokom nivou, ali mi je bilo mnogo teško kada sam primetio da napredak ne postoji“, naveo je Del Potro.

Nije izvesno da li će i kada Argentinac ponovo moći da se nađe na terenu, iako nije još napunio 32 godine, čini se da nikada više neće uspeti da se vrati na svoj nekadašnji nivo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram