Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

O ovom problemu je pričao i Alkaraz

Pol Meknami, nekadašnji najbolji dubl teniser sveta, imao je kritiku na račun ATP-a i oranizatora Završnog mastersa u Torinu.

Australijanac je pratio meč Novaka Đokovića i Huberta Hurkača u kojem je Srbin slavio sa 2:1, ali je tek u trećem setu napravio prvi, a zatim i drugi brejk.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je Meknamiju zasmetalo jeste previše brza podloga, pa zbog nje i kvalitetnih servisa obojice nije viđena nijedna brejk lopta u prvom setu, dok je u drugom delu poklekao samo Đoković.

„ATP je izabrao teren tako brz da najbolji riterner u istoriji mora da se oslanja na taj-brejkove. Niti jedan brejk poen u prvom setu meča Đokovića u Hurkača. Predstava ATP-a o muškom tenisu? Ne, povratak u mračno doba“, napisao je Meknami na društvenoj mreži „X“.

Novak je i letos na Vimbldonu morao dobro da se pomuči kako bi slomio Hurkača, koji je po naprednoj statistici najbolji server u ovoj godini, ispred upravo Novaka.

Na prebrzu podlogu žalio se i Karlos Alkaraz, nakon što je u provm kolu u Torinu poražen od Aleksandera Zvereva.

„Vidite, ova podloga je jedna od najbržih u sezoni, oko toga nema dileme. Ne znam zašto su postavili ovu podlogu, jer su svi ostali turniri koje smo igrali u drugom delu sezone na mnogo sporijom podlogama od ove. I onda dođete ovde, prebrzo. Ne znam zašto je tako. Neću da ulazim u to da li bi turnir trebalo da bude u dvorani ili napolju. Ali ne razumem izbor ovako brze podloge kakva nije postojala nigde cele sezone“, istakao je Alkaraz pre nekoliko dana.

Meknami je u dubl konkurenciji po dva puta osvajao Vimbldon i Australijan open, dok mu je najveći uspeh u singlu polufinale u Melburnu 1982. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar