„Gledali su u mene kao da sam problem“

Tenis 31. jul. 202013:28 > 13:38
Podeli:
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Stefanos Cicipas je jedan od tenisera za koje se očekuje da naslede "veliku trojku".

Grčki igrač je naveo da i da mu igranje tenisa olakšavaju brojni hobiji i da je zbog toga kreativniji na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je istakao, publika često ne razume njega i njegove objave na društvenim mrežama.

„Oni izražavaju moju unutrašnju kreativnost. Trudim se da budem drugačiji. Stefanos je filozof, dolazi iz zemlje koja ima bogatu filozofsku istoriju i ne znam možda sam u prethodnom životu bio Pitagora ili Sokrat“, naveo je Cicipas za rubriku „Iza reketa“.

On je podsetio i na teške trenutke kroz koje je prošla njegova država.

„Grčka je bila na rubu bankrota. Čitava nacija je patila. Moji stričevi i tetke nisu imali poslove i nisu mogli da hrane porodice, svi su gledali u mene kao da sam problem. Osećao sam se izolovano. Nisam bio kod kuće da to sve vidim, dosta sam putovao i bila mi je potrebna podrška. Moj psihološki savetnik me je inspirisao. Tada sam rekao sebi: ‘Moraš da se posvetiš tenisu, ne smeš da odustaneš. Moraš da ideš dalje, samo napred’. Igram tenis da dokažem veliku istoriju svoje zemlje i da postignem veliki uspeh“, istakao je Cicipas.

Govorio je 21-godišnji Atinjanin i o drugim problemima sa kojima se susreće.

„Tenis je introvertan sport, stalno smo sami. Imamo tim ljudi koji nas prati po svetu, ali sam brojne neprespavane noći proveo sam. Sva ta putovanja i takmičenja, sve je vrlo stresno. I ja sam bio introvertno dete koje nije imalo mnogo prijatelja. Kada sam prvi put počeo da igram na Turu, mislio sam da ću tamo steći prijatelje, ali desilo se potpuno suprotno. Igrači su uglavnom sami. Verujem da igarči ne žele da se sprijatelje jer misle da ćeš uzeti neku njihovu tajnu i pobediti ih. Mislim da su samo previše ozbiljno to shvatili. Prijatelji bi ti pomogli da ne budeš usamljen tokom putovanja“, poručio je Cicipas.

Mladi Grk iza sebe ima pet titula, od kojih je najznačajnija ona na Završnom mastersu prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar