Foto: AP Photo/Andy Wong

Za Rodžera Federera obično se vezuje jedno žensko ime, a to je Mirka, njegova dugogodišnja supruga. Međutim, malo je poznato da proslavljeni teniser ima i stariju sestru.

Federer je oduvek bio poznat kao porodičan čovek, ali o jednom članu njegove familije se veoma malo zna. U pitanju je sestra Dijana, koja trenutno ima 45 godina, što znači da je starija od Rodžera.

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarac je trenutno ponosni otac četvoro dece, odnosno dva para blizanaca, a čitav teniski svet dobro je upoznat sa njegovom suprugom Mirkom, koja je redovno pratila njegove mečeve, dok su i njegovi roditelji Robert i Linet često bili u loži i pratili uspehe svoga sina.

Ona koja se redovno sklanjala od očiju javnosti je Dijana, koja je retko bila na tribinama kao podrška za brata. Razlog tome nisu loši odnosi, već jednostavno nikada nije imala potrebu da se pojavljuje mnogo u javnosti i privlači pažnju. Brata je podržavala uglavnom na turniru u rodnom Bazelu, a bila je svojevremeno na Vimbldonu i US Openu.

Ono što se o njoj zna jeste da radi ili je radila kao medicinska sestra u Švajcaraskoj, te da priča tečno tri jezika – engleski, francuski i nemački. Dijana je inače udata već godinama, a zanimljivo je i da ona ima bliznakinje.

Tokom odrastanja, Dijana i Rodžer su provodili vreme u Južnoj Africi i Švajcarskoj. Kada je Federer dobio počasni doktorat Univerziteta u Bazelu, njegova sestra je primila nagradu umesto njega.

Otac Robert je jednom prilikom govorio o svojoj deci.

„Nema dileme, veoma sam ponosan na Rodžera, ali isto tako sam ponosan i na moju ćerku, Rodžerovu sestru. Mi smo ostali kakvi smo uvek bili i nećemo se menjati“, poručio je Robert Federer pre nekoliko godina.

Federer je inače veoma aktivan i nakon okončanja teniske karijere 2022. godine. Rodžer redovno putuje po svetu, gradi svoj brend i na različite načine, a pre svega kroz sport ulaže zarađeni novac.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar