Rodžer Federer
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, završio je sezonu nakon što je odlučio da još jednom ode na operaciju kolena, a nimalo neočekivano ga čeka veliki pad na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ

Švajcarac je u prethodnih godinu i po dana odigrao tek 13 mečeva (9-4), a od ispadanja od Huberta Hurkača na Vimbldonu nije odigrao nijedan susret.

Ipak, ATP je u prethodnih godinu i po dana više puta menjao pravila i tako uspevao da zaštiti mnoge igrače da ne „skliznu“ sa vrha. Očekivano, najviše pažnje je privukla zaštita samo Federera koji je sa samo 13 odigranih mečeva uspevao da ostane na u Top 10 dosta dugo zbog čega su se žalili igrači poput Stefanosa Cicipasa i Aleksandera Zvereva.

Ipak, više nema zamrzavanja ATP liste, a računanje bodova se polako vraća na stari sistem, te i Federera očekuje pad.

Federer je trenutno 9. igrač sveta sa 3.665 bodova, a od sledeće nedelje ostaje bez još 480. Ipak, očekuje se da ga Feliks Ože-Alijasim i Hubert Hurkač lako stignu jer će tada imati 20, odnsono 60 bodova više.

Ostaće Federer i bez titule u Bazelu i 500 bodova, a onda i 400 sa Završnog mastersa.

Federer će tako uskoro biti oko 20. mesta na planeti, što mu se nije desilo od aprila 2001. godine kada je bio 22. igrač sveta.

BONUS VIDEO Đokovićeva 20. grend slem titula 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar