Arina Sabalenka
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Džon Mekinro, slavni američki teniser, uporedio je igru Arine Sabalenke sa onim što je na terenu prikazivala Serena Vilijams.

Mnogi teniski stručnjaci su mišljenja da je Serena najbolja ikada u ženskoj konkurenciji. Sabalenka još uvek nije na tom nivou, ali ono što je sigurno jeste da bi fizički mogla da parira Amerikanki, koja je takođe bila poznata po snazi i moćnim udarcima.

„Sabalenka i Serena su dve najjače ‘udaračice’ koje su ikad igrale u ženskom tenisu. Mislim da je Sabalenka zaista popravila svoju kretnju, ali još nije na najboljem nivou, mada je atletski jaka kao Serena. Možda ne baš kao ona, ali sve joj je bliže“, kaže Mekinro.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac smatra da je Sabalenka favoritkinja u finalu US Opena, koje će igrati u subotu protiv Džesike Pegule.

„Imam mnogo poštovanja za njenu igru, dovela je do maksimuma to što može da uradi na terenu. Zato i osvaja najveće titule i gotovo je u konkurenciji za svaki slem. Mislim da je ona favoritkinja u finalu“, poručio je Mekinro.

Ako vas interesuju zanimljivi podaci pred finale US Opena, možete ih naći u posebnom tekstu, a na našem sajtu možete pročitati i objašnjenje zašto Sabalenka ima brži forhend od Đokovića, Alkaraza i Sinera. 

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar