Foto GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

U penziju je otišao jedan od retkih igrača koji je u eri "Velike trojke" uspeo da dođe do grend slem trofeja. Dominik Tim je odlučio da je dosta. Tačnije, njegovo telo je odlučilo.

Povreda zgloba iz 2021. godine mu je zauvek uništila karijeru, pa je u utorak uveče simbolično okačio reket o klin.

PROČITAJTE JOŠ

Ostaće upamćeno da je osvojio US Open 2020. godine tako što je preokrenuo sa 0:2 u finalu protiv Aleksandera Zvereva i tako stigao do trećeg mesta na svetu (najbolji plasman mu je drugo mesto na svetu).

Od povrede zgloba više to nije bio onaj Tim koji je bio noćna mora na šljaci i za velike poput Rafeala Nadala ili Novaka Đokovića.

Uostalom, ostaće upisano da je jedini igrač ikada koji je uspeo da pet i više puta slavi protiv Nadala, Đokovića i Rodžera Federera. Niko drugi to nije uspeo da uradi.

View this post on Instagram

A post shared by TSH Tennis (@tsh.tennis)

Osvojio je 17 ATP titula, a postao je prvi igrač rođen 1990. godine ili kasnije koji je uspeo da osvojio grend slem titule što govori o dominaciji „Velike trojke“.

Dva puta je gubio finale Rolan Garosa od Rafaela Nadala 2018. i 2019. goine, gubio je finale Australijan opena od Đokovića, te finale Završnog mastersa od Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO Đorđe Đoković otkrio za Nova.rs: Srbija dobija ATP licencu na 10 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar