Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Pol Anakon, poznati teniski stručnjak, smatra da je Novak Đoković u 2020. napravio dosta poteza van terena koji mu nisu išli u prilog.

Đoković je na odličnom putu da godinu završi kao broj jedan, ima odličan skor u ovoj sezoni i izjednačiće rekord Pita Samprasa po broju sezona koje je završio kao najbolji na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Anakon je upravo bivši trener američkog tenisera, ali i Rodžera Federera. U razgovoru za „Tenis čenel“, Amerikanac je pričao upravo o Novakovim problemima van terena, tačnije stvarima, koje su po njemu, loše uticale na njegov globalni imidž.

PROČITAJTE JOŠ: Navratilova napala Novaka: Obrađuj drvo, nemoj da nas deliš

Na pitanje voditelja razgovora Breta habera, da li je Novak sebi najveći neprijatelj, Anakon je imao interesantan odgovor.

„Čini se da svako od nas sebi može da bude najgori neprijatelj. Da budem iskren, mislim da jeste“, rekao je Pol.

On je kao tipičan primer gde je Novak pogrešio ove godine, naveo organizaciju Adrija tura.

„On je sledio sve protokole koji su važili za anjegovu zemlju. Mnogo sam čitao o tome šta se tamo stvarno dešavalo. Ima mnogo toga rašličitog od onog što smo čuli. Sledio je uputstva Vlade Srbije, to je sve bilo sa dobrom namerom, ali su saveti bili loši“, smatra Amerikanac.

Foto: EPA/JOE CASTRO

Nije zaobišao ni diskvalifikaciju sa US Opena, situacije iz osmine finala kada je svetski broj jedan lopticom nenamerno pogodio u glavu linijskog sudiju.

„To što je bilo u Njujorku je nesreća. Nažalost kao igrači smo odgovorni za ono što se dogodi na terenu, dobro ili loše. Sve zavisi od vas, naravno da nije imao nameru, ali dogodilo se i to je u potpunosti njegova greška“.

Anakon je pokušao da se postavi u ulogu Novakovog trenera. Kaže da ga svakako ne bi savetovao da pokrene novu asocijaciju igrača, PTPA, kao što je letos učinio.

„Pokušaću to da gledam iz dva ugla. Pretvaraću se da sam njegov trener, tada bih mu rekao, kloni se toga, to je poslednje što želiš da radiš’. To bih mu savetovao jer ima mnogo toga o čemu treba da vodi računa u smislu rezultata i rekorda koje želi da postigne“, dodao je Anakon.

Potom je stvar posmatrao iz ugla nekadašnjeg profesionalca i člana ATP Saveta.

„Drugi ugao u svemu je iz prizme bivšeg igrača, člana Saveta igrača. Bio sam u upravi šest godina. Znam svu složenost toga, okruženje je veoma teško. Pokrenuti inicijativu o tome u ovoj situaciji je greška. I način na koji je sve urađeno. Izašli su sa svim tim bez jasnih naznaka kako će sve funkcionisati. U stilu, bacili su predlog pred nas i svi su se pitali, šta sad da radimo? Jednostavno, nije u tome bilo dovoljno informacija“, zaključio je američki trener.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar