Lajović slučajno uzeo Nadalov peškir
Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Dušan Lajović je eliminisan u prvom kolu turnira u Parizu od Adrijana Manarina 7:6(5), 6:3, čime je nastavio negativan niz od čak pet uzastopnih poraza.

Od susreta sa Andersonom na Rolan Garosu i eliminacije u drugom kolu grend slema (3:2) Dušan Lajović ušao je u negativnu seriju od čak četiri turnira na kojima je ispao u prvom kolu.

Posle poraza na startu Sardinije, Antverpena i Beča, ista sudbina srpskog tenisera zadesila je i u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi set obeležila je prilično ubedljiva igra rivala na svoj servis, a jedinu šansu za brejk imao je Francuz pri rezultatu 3:2. Usledio je taj-brejk u kojem je Manarino prvi stigao do mini-brejka, ali je Lajović već u narednom poenu odgovorio istom merom. Ipak, srpski teniser je potom izgubio još jedan poen na svoj servis i pružio rivalu dve meč lopte od kojih je domaći teniser drugu uspeo da realizuje.

Znatno lakši posao 36. teniser sveta imao je u nastavku susreta. Do brejka je mogao več u prvom gemu, ali je Lajović uspeo da se dva puta „izvuče“ iz neugodne situacije. Ono što je Srbin uspeo u prvom gemu drugog seta, nije ponovio u petom, te je Manarino došao do dragocenog brejka. Kraj turnira za 26. tenisera sveta predstavljao je novi gem izgubljen na svoj servis te je posle 89 minuta igre Francuz prošao u drugo kolo gde će odmeriti snage sa Nišiokom. Japanac je prethodno eliminisao španskog tenisera Andužar-Albu.

Manarinu je ovo drugi trijumf nad Lajovićem u pet međusobnih susreta, a prethodni je ostvario pre nešto više od godinu dana u Moskvi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar