Stefanos Cicipas eliminisan je u drugom kolu turnira u Parizu posle tri sata i 19 minuta igre od Iga Ambera 7:6 (4), 6:7 (6), 7:6 (3).

Maratonski meč bolje je otvorio Grk koji je osvojio prva tri gema, ali je domaći teniser potom odgovorio identičnom serijom.

U nastavku seta rivali nisu uspevali da stignu do gema na servis protivnika, iako je Cicipas imao četiri, a Amber dve brejk lopte, te je osvajač prvog seta odlučen u taj-brejku koji je pripao Francuzu.

PROČITAJTE JOŠ

Serija gemova bez brejka nastavljena je tokom čitavog drugog seta, u kojem je Cicipas spasio četiri brejk lopte i propustio dve, a do izjednačenja je stigao nakon što Abmer nije iskoristio čat tri meč lopte u taj-brejku.

Ispušteno vođstvo nije se negativno odrazilo na Ambera koji je treći set otvorio brejkom, ali je Grk uspeo da uzme gem na servis rivala i tako najavi i treći taj-brejk.

Sa dva poena osvojena na servis rivala Amber je stigao do četiri meč lopte od kojih je drugu pretočio u pobedu.

Francuski teniser trijumfom je stigao do sedme uzastopne pobede i tako nastavio niz sjajnih rezultata posle osvojenog turnira u Antverpenu.

Amber će u osmini finala odmeriti snage sa Mariom Čilićem koji se plasirao u narednu rundu nakon što je Mute predao meč u 2. kola bez borbe.

Pariz, 2. kolo

Karenjo-Busta – Štruf 7:6 (3), 6:2

Gombos – Gofan 6:4, 7:6 (6)

Čilić – Mute predaja Mutea

Amber – Cicipas 7:6 (4), 6:7 (6), 7:6 (3)

Sreda:

Nadal – Lopez

Tompson – Ćorić

Zverev – Kecmanović

Nišioka – Manarino

Vavrinka – Pol

Albot – Rubljev

Švarcman – Gaske

Bonzi – Davidovič Fokina

De Minor – Sonego

Anderson – Medvedev

Beretini – Žiron

Eber – Raonić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar