Martina Navratilova osula paljbu po Novaku Đokoviću
Foto: EPA/NIC BOTHMA

Legendarna teniserka Martina Navratilova osula je paljbu po Novaku Đokoviću i iznela niz kritika na njegov račun, posebno zbog osnivanja novog Udruženja igrača.

Poznato je da se prvi teniser sveta prilično „zamerio“ teniskim moćnicima davanjem ostavke na mesto predsednika ATP Saveta igrača.

Kako bi zaista doprineo boljem položaju tenisera, Novak je rešio da se za svoj sport zauzme na drugačiji način, što je naišlo na otpor Navratilove, i pored njegove nesebične borbe.

PROČITAJTE JOŠ

„On misli da radi prvu stvar, ali se ne slažem sa njegovim izborom, jer to neće pomoći tenisu“, rekla je Navratilova za „Irish Times“ i dodala

„Stvarno ne razumem to kod njega. Logično, kad si svetski šampion, onda treba da se posvetiš sportu i na to usmeriš energiju. Za opuštanje i skupljanje energije onda gledajte TV, obrađujte drvo ili pletite šalove… Ali čemu osnivanje novog sindikata“, zapitala se jedna od najboljih teniserki u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ Ima neko bolji i od Novaka, da ne poverujete – to je Rubljov

Navratilova je kritikovala Đokovića i na US Openu kada je lopticom pogodio sudiju Lauru Klark, zbog čega je bio diskvalifikovan sa grend slema u Njujorku.

„To može da radi kad prestane da se bavi tenisom, ovako je previše kontroverzno i ne pomaže. Tokom pandemije koronavirusa pokušao je da nas podeli, a sve dok pokušavamo da se ujedinomo i igramo turnire da se ljudi ne bi razboleli i umirali od Covid-19. Bolje da rešavamo problem nego da nepotrebno pravimo novi“, naglasila je legendarna Čehinja.

Očito da i bivšim šampionima smeta kada Novak Đoković radi nešto za dobrobit i budućnost tenisa, odnosno bolji status igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare