Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Srpski teniseri Novak Đoković i Filip Krajinović pobedili su australijski par Aleksa de Minora i Luka Savila u super taj-brejku.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajinović i Đoković su izgubili prvi set, dobili su drugi tesno, a onda su u spomenutom taj-brejku sa 4:6, 6:4 i 10:7 izborili plasman u narednu rundu mastersa u Parizu.

Tamo ih čeka australijsko-slovački dubl Džon Pirs i Filip Polašek, koji su u prvoj rundi bili slobodni kao šesti nosioci na turniru.

Meč je svojim servisom otvorio Novak, koji je isprva spasao dve brejk šanse, pre nego što je napravio duplu grešku i australijskom paru olakšao posao.

Srpski dubl je imao šansu da vrati brejk u šestom gemu, ali je udarac Krajinovića u prelomnom poenu završio u mreži, pa je ostalo 4:2.

Filip je u narednom gemu bio bolji, sačuvao je svoj servis, s tim što on i Novak nisu mogli da nadoknade izgubljeno na startu.

De Minor je odservirao za set u desetom gemu, spasao je brejk šansu i rešio set.

Krajinović je drugi set započeo as udarcem za sprečavanje novog izgubljenog servisa. Po dve brejk prilike spasili su on i Đoković do trećeg gema.

Novak je nastavio da pravi duple greške, ali se to nije obilo o glavu, a do 4:4 set je bio u egalu. U desetom gemu je Đoković na drugoj set lopti ispalio odličan ritern, Savil i De Minor nisu imali odgovor i ušlo se u super taj-brejk.

U njemu su Srbi uzeli četiri uzastopna poena, brzo su poveli sa 4:0, a Australijanci su se vratili, poveli sa 6:5, ali na kraju položili oružje.

Da podsetimo, Đoković i Krajinović u utorak startuju takmičenje u singlu. Novak na centralnom terenu, ne pre 19.30 igra protiv Martona Fučoviča, dok Krajinović u dnevnom terminu na terenu broj 2 igra protiv Rajlija Opelke.

BONUS VIDEO: Vila Novaka Đokovića na Pavlovačkom jezeru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar