Novak Đoković Novak Djoković Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je da bi voleo da igra u Australiji, kao i to da nije siguran hoće li to uraditi.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvedev je jedan od onih koji su podržali izbor Novaka Đokovića, da ćuti o tome da li se vakcinisao protiv koronavirusa.

Novak je rekao da se o ovom pitanju neće oglašavati dok vakcinacija ne bude zvanično proglašena kao nužan preduslov da bi se došlo u Australiju na turnir.

„Vidite, voleo bih da igram tamo. Uvek sam govorio mi se stvarno dopada Novakov odgovor, jer i ja želim da sačuvam svoje zdravstveno stanje, bilo da je reč o povredi glave ili noge – za sebe. To je zato što je tenis tako brutalan sport gde uvek igrate jedan na jedan sa protivnikom i svaku informaciju koju mu date, može da iskoristi protiv vas. Odlučio sam da informacije o svojim povredama držim u tajnosti, osim ako nisu potpuno očigledne“, rekao je Medvedev pred pariski masters u „Zum pozivu“.

Na mastersu će braniti titulu iz prošle godine, ali će se boriti i da prestigne Đokovića na ATP listi.

Svetski broj 2 bi početkom sledeće godine probao da se revanšira Novaku za poraz u finalu Australijan Opena ove godine.

„Ako igrate u Australiji, onda je očito da ste se vakcinisali. Rekao sam da bih hteo da igram tamo, ali ne i da ćete me videti tamo, znaćemo u januaru. Lako će se videti ko je vakcinisan, mada mogu da kažem i da sam povređen. To je ponekad tačno, ali sam voljan da igram Melburn i to je sve što imam da kažem“, dodao je Medvedev.

Podsećamo, Teniski savez Australije je naveo da će se potruditi da turnir organizuje što je bliže moguće uslovima kakvi su vladali pre pandemije.

Međutim, moraće da koordiniše svoje akcije sa Vladom Viktorije, a australijski političari na čelu sa Danijelom Endrjuzom, premijerom Viktorije, traže vakcinu kao uslov da se igra u Melburnu.

BONUS VIDEO: Poštar iz Pavlovaca o sprecifičnom poklonu za Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar