Novak Đoković posle osvajanja Rima govorio i o izbacivanju sa US Opena
Nema boljeg: Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Novak Đoković otkrio je posle osvajanja Mastersa u Rimu kako se osećao posle izbacivanja sa US Opena i kako je prevazišao situaciju iz Njujorka.

Najbolji teniser sveta po ko zna koji put pokazao je klasu. Đoković je u Rimu peti put trijumfovao i postao rekorder sa 36. masters titula pobedom u finalu nad Dijegom Švarcmanom 7:5, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Nova stranica teniske istorije ispisana je 15 dana pošto je izbačen sa US opena

„Psihički sam doživeo neku vrstu uspona i padova u prvih četiri, pet dana posle US opena. Bio sam u šoku“, otkrio je Novak i dodao:

„Nastavio sam dalje i zaista nikada u životu nisam imao problem sa tim da pređem preko nečega. Bez obzira koliko je teško, pokušavam da iskoristim naredni dan, nadam se najboljem i nastavim dalje“.

Đoković je istakao koliko mu je pomogao povratak u Evropu i to što se brzo po dolasku igrao turnir u Rimu.

„Samo zato što sam zaista želeo da izađem na teren i izvučem bilo kakve posledice toga, ako ih ima, i mislim da sam imao zaista dobru nedelju“.

Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Na rimskoj šljaci izgubio je samo jedan set u pet mečeva, protiv kvalifikanta Dominika Kepfera u četvrtfinalu.

Ne mislim da sam igrao svoj najbolji tenis, da budem iskren. Ne želim da budem arogantan, naravno da sam vrlo, vrlo zadovoljan titulom, ali znam da i dalje imam još nekoliko brzina. Nadam se da ću taj nivo uspeti da podignem na Rolan Garosu, pošto će to biti potrebno ako želim da stignem do završnice“, poručio Đoković.

Zbog pandemije koronavirusa, umesto 10.000 gledalaca, na tribinama je bilo do 1.000 navijača, koliko je bilo dozvoljeno za polufinala i finale.

Takođe, zbog krize smanjen je i nagradni fond, pa je Nole zaradio 205.200 evra, u poređenju sa 958.055 evra koliko je prošle godine za trijumf dobio Rafael Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare