Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Novak Đoković je posle osvajanja petog trofeja na Mastersu u Rimu vrlo pohvalno govorio o Dijegu Švarcmanu, a posebno se osvrnuo na svoj tim i trenera Marjana Vajdu.

„Prvo masters finale za Dijega, igrao je dobro, ali su bili teški uslovi. Prethodno je pobedio Šapovalova i Nadala, svaka mu čast na sjajnoj nedelji. Padala je kiša u finalu, vetar je duvao, buka s tribina… Bilo je vrlo čudno za igru. Sve je to nepovoljno uticalo, želim mu sve najbolje u budućnosti“, rekao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi teniser sveta postao je rekorder po broju masters titula, jer je osvajanjem 36. pehara pretekao Rafaela Nadala.

„Naravno da sam presrećan zbog titule. Od sebe uvek nekako najviše očekujem, pogotovo u završnim fazama turnira. Ne mislim da sam odigrao tenis života na šljaci, mislim da sam mogao i bolje. Ali sam našao najbolju igru kada je bilo najpotrebnije, u svakom meču, pronašao petu brzinu i to ću poneti u Pariz“, poručio je Novak i obratio se svom timu:

„Hvala mom timu koji je uz mene u dobrim i lošim momentima. Hvala Vajdi, ti si najbolji trener na svetu, uz Gorana (Ivaniševića), ali si zato najgori Uno igrač na svetu. Mislio sam da je to Goran, ali si ipak ti“.

PROČITAJTE JOŠ Nervozni Novak: Pada kiša, stvarno? Ja sam mislio sija sunce

Novaka od sledećeg ponedeljka, 28. septembra, očekuje Rolan Garos, ako zdravstveni uslovi dozvole, jer je situacija u Francuskoj sve alarmantnija.

„Imam nedelju dana da se odmorim i ispravim neke specifične stvari na terenu, i da se što bolje spremim za Rolan Garos“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare