Novak Đoković Dejvis Kup
Novak Đoković Foto: TANJUG/ MARKO ÐOKOVIĆ

Novak Đoković, najbolji srpski teniser i četvrti igrač sveta, govorio je o predstojećem Završnom mastersu u Torinu.

Đoković je trenutno deveti u trci za Završni masters koji se igra od 10. novembra, što mu nije dovoljno da bi se našao na ovom turniru.

Međutim, kako kaže, ne zanima ga taj turnir.

„Nije mi cilj uopšte, ne jurim niti renking niti Završni masters. što se mene tiče sa tim turnirima sam svoju karijeru završio. Da li ću ih igrati ove godine ne znam, prioriteti su grend slemovi i igranje za reprezentaciju“, rekao je Novak nakon pobede protiv Janisa Ksilasa u Beogradu u Pioniru (6:0, 6:1) na meču Srbije i Grčke.

Pročitajte još

Novak je pobedom doneo Srbiji prednost od 2:0 protiv Grčke u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

„Rekao sam mali milion puta koliko mi znači reprezentacija, pokaže se to delima, pojavljivanjem, zalaganjem na treninzima uoči početka i na samim mečevima. Drago mi je što smo u najjačem sastavu, iako smo protiv oslabljenog rivala i u baražu za Svetsku grupu. Nije lako pratiti ostale reprezentacije, a znamo da smo od mnogih jači. tako je ispalo, nismo prebrodili prepreku, prvu ove godine. Ali, da sada završimo posao i obezbedimo učešće u grupnoj fazi. Format je promenjen i to manje dozvoljava prilike da se igra kući. Sedam godina je prošlo od poslednjeg duela u kom sam učestvovao, baš je bilo u Pioniru. Nadam se da neću morati toliko da čekam. Ne znam koliko ću igrati tenis profesionalno, ali dok ga igram, igranje za Srbiju će biti prioritet i želja. Ne mogu unapred da govorim stvari, jer ne znamo kad će biti sledeće kolo, ali otvoreno pričam sa Viktorom. Za prošlu godinu preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte protiv Sinera. Puno sam nedelja premotavao šta je trebalo da uradim na tim meč loptama, ali to je sport. Moramo da poradimo na dublu, tu smo jedna od najslabijih među ovim glavnim reprezentacijama. Time moramo da se pozabavimo, da vidimo da mi singlaši igramo malo više dubla, da se pojavi neki igrač koji će da se posveti toj konkurenciji i u tom smislu kad se kompletiramo za dubl da ćemo moći da osvojimo. Rizik je kad se fokusiraš na singlove jer moraš da dobiješ sve. Idemo dalje, imali smo sjajne rezultate u Dejvis kupu, jedna smo od najkonzistentnijih reprezentacija, a za nas iz stare garde poput Viktora i mene se reprezentacija nije dovodila u pitanje. Marko i juniori rade, uče i upijaju, mi veterani im prenosimo posvećenost grbu i bojama“, rekao je Đoković.

Posle pet godina će Novak igrati na mastersu u Šangaju.

„Idem u Kinu, tamo nisam bio pet godina, tamo ću da igram Šangaj, pre toga Bugarska. A onda ću da vidim šta ću i kako ću. Obično sam u čitavoj karijeri imao unapred jasnu sliku, bar šest meseci unapred. Sad je dosta spontano, sad nemam. Treba mi definitivno jedan dobar fizički, mentalni odmor da bih razmislio gde dalje, koliko“, kazao je Đoković.

Meč između Srbije i Grčke nastavlja se u nedelju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare