Novak Đoković
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Novak Đoković uspeo je da se plasira u treće kolo US Opena nakon što mu je Laslo ĐEre predao meč u trećem setu pri rezultatatu 6:4,6:4,2:0.

Iako tako ne deluje na prvu loptu kada se vidi reztultat, Đoković je odigrao neverovatno težak meč o čemu svedoće i njegove reči po završetku istog.

„Imao sam iskreno problema sa stomakom i u većem delu prva dva seta se to odrazilo na način na koji sam se oporavljao posle poena, mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem.“, otkrio je najbolji teniser ikada sa kakvim se problemima suočavao.

Potom je pričao i o problemima svog rivala.

„Žao mi je što je Laslo predao meč, imao je operaciju, nekoliko meseci pokušava da se vrati na željeni nivo, kada igra na ovakvom nivou može da bude rangiran visok, jako posvećen i miran momak, voli sport i rad, zaslužuje sav uspeh. Nije bio idealan osećaj na terenu, dosta je doprinelo tome i činjenica da smo imali više od dva sata tenisa u dva seta. Dosta dugih razmena i iscrpljujućih poena, to je bilo očekivano jer smo na ovoj podlozi igrali dug meč. Mislim da mu moja igra odgovara, ne ustručava se da napadne, da pokaže da može da pobedi. Ove godine su dosta ubrzali terene, loptica brže i niže odskače, on voli kada loptice nisko odskaču, nezgodno je igrati protiv njega. Drago mi je da sam uspeo da pobedim, ne na ovaj način, ali moram da serviram mnogo bolje.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar