EPA-EFE/Kai Foesterling

Ukrajinci se naravno protive ovome

Još jedan teniski turnir biće održan u Rusiji, a na njemu ćemo videti i srpske predstavnike.

Drugo izdanje Trofeja Severne Palmire biće održan od 1. do 3. decembra u Sankt Peterburgu.

Prema prvim najavama na ovom turniru trebalo bi da učetsvuju Dušan Lajović i Laslo Đere, ali i Julija Putinceva, Anastasija Potapova, Veronika Kudermetova, Karen Hačanov, Roberto Bautista Agut, Adrijan Manarino…

PROČITAJTE JOŠ:

Ljudi iz WTA su se brzo oglasili i istakli da neće biti sankcija za one koji odluče da odu u Rusiju.

„Turnir nije povezan sa WTA niti WTA podržava njegovo održavanje. Teniserke se na WTA turu takmiče kao nezavisno ugovorne strane i imaju pravo da učestvuju na egzibicionim turnirima u periodu van sezone, po svom izboru, bez strah od sankcija“, naveli su iz WTA.

ATP se ovim povodom nije za sada oglasio.

Natalija Kamelzon, generalni direktor kompanije koja organizuje egzibicioni turnir u Sankt Peterburgu rekla je da, uprkos geopolitičkoj situaciji, organizatori nisu imali nikakv problem sa pozivima stranim igračima.

„Bez obzira što je turnir egzibicionog karaktera iz očiglednih razloga, zadržali smo najviše standarde potrebne za organizaciju ovakvih turnira. Bez obzira na trenutnu geopolitičku situaciju, bilo je lako razgovarati sa igračima jer svi znaju da će im biti lepo ovde. Pun raspored će biti objavljen u sredu“, rekla je Natalija Kamelzon.

Turniri u Sankt Peterburgu svojevremeno su bili u kalendarima ATP i WTA, ali od marta 2022. i početka sukoba u Ukrajini se održavaju kao egzibicije.

Ove sezone na turniru bi trebalo da se pojavi čak i Janko Tipsarević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar