Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Nezaboravno

Češki teniser Tomaš Mahač govorio je o duelu sa Novakom Đokovićem, s kojim je imao priliku da se susretne u prvom delu ove sezone.

Srpski teniser je tada slavio u Dubajiu protiv mladog Čeha, rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ:

Mahač je pokušao da objasni i svima približi na kakvom nivou igra Đoković kada je najvažnije.

„U trećem setu sam gubio 4:2 ili 3:1, ne znam, ali uspeo sam da napravim brejk i da se vratim. Tada sam video pravi nivo Novakovog tenisa. Nisam više imao šanse da ga dobijem na njegov servis, čak i u odlučujućem gemu, i dalje sam bio u zaostatku. Video sam i osetio to, zato je najbolji. Čak i kada počnete da igrate bolje, on je u stanju da podigne nivo za još jednu stepenicu. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, dokazao sam sebi da imam nivo da igram protiv, rekao bih, najboljih svih vremena“, objasnio je 23-godišnji Mahač u razgovoru za „Punto de Break“.

Istakao je da nema svog idola, ali nije krio divljenje zbog onoga što Novak radi u poznim igračkim godinama.

„Nikada nisam imao idola kao takvog, nikada nisam imao postere u svojoj sobi bilo kog igrača, nisam bio jedan od njih, ali ovo što Novak trenutno radi i ono što je uradio za sve, za ovaj sport je nešto neverovatan. Ono što on radi je za divljenje. Što se tiče rutine i sujeverja, svi imamo rutinu, ali ja nemam neka posebna sujeverja“, istakao je Čeh.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar